hirdetes

Nem lesz 2020-ban engedélyezve a petárdák árusítása és használata

Bettina

Felejtsd el, hogy idén petárdázol! Nagyon drága szórakozás lenne. A  kormány tiltja a szilveszteri petárdázást 2020-ban!

szilveszteri petárdázás szabály

Nem lehet petárdát árusítani és használni 31-én este!


Már nagyon régóta próbálja a kormány visszaszorítani a szilveszter estéjén használt petárdákat és rengeteg ember küzd azért, hogy ezeknek véglegesen betiltsák a használatát. Egyrészt életveszélyes “szórakozás” ami sajnos a gyerekek és  fiatalok körében igen divatos. A legtöbben felelőtlenül használják ezeket a veszélyes pirotechnikai termékeket. Nem csak a veszélyessége miatt nem szeretik. Külön problémát okoz azoknak akik négylábú kedvenceiket szeretnék sétáltatni, vagy akár csak nyugalomban tudni. Az állatok nagyon megijednek ezektől a hangoktól. Ők nem tudják, hogy mi történik, csak a robbanásokat hallják. Gondolj bele, ha te sem tudnád, hogy mik ezek a hangok és miért történik akkor, hogy éreznéd magad? Valószínűleg te is nagyon félnél. Nagyon szomorú, hogy az állatok ezt minden év szilveszterében megszenvedik, reméljük, hogy idén a korlátozások és az új rendelet betartása mellett erre nem kerül sor. 

hirdetes

Vigyázzunk rájuk!

szilveszteri petárdázás

És mit lépett a kormány a vírushelyzetre való tekintettel a szilveszteri petárdázás visszaszorítása érdekében? A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként, hozta meg azt a szabályt a kormány, hogy nem fogja feloldani az ünnepekre a korlátozáskat, ezalól a szilveszter sem lesz kivétel. Szilveszterkor is kötelező este 8-ig hazaérni. Érvényes marad minden korlátozás, ezzel elkerülve az esti csoportosulásokat. Ezért is hozta meg a következő rendeletet a kormány:

  • hatósági engedély nem adható ki, valamint a rendelet hatálybalépését megelőzően kiadott engedély nem használható fel,
  • az 1. és 2. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termékek december 28-án 18 óra és a következő naptári év január 1-jén hat óra között tartó időszak tartama alatt sem használhatók fel, 
  • hirdetes
  • a  3. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termék tekintetében meghatározott tevékenységek sem hatósági engedély nélkül, sem a  hatóság által kiadott engedély birtokában nem végezhetők


     

A kormány nagyon komolyan fogja venni az új rendeletet, számítson mindenki nyugodtan arra, hogy idén sokkal jobban fogják büntetni azokat akik nem tartják be a szabályt, mint az előző években megszokhattuk. A Kormányzati Tájékoztatási Központ tájékoztatása szerint az aki nem tartja be a szabályokat, azt akár 150 ezer forintra is büntethetik. Tehát sem árusítani sem használni nem lehet szilveszterkor a pirotechnikai eszközöket.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Magyar történelmi zászlók

Magyar történelmi zászlók: A magyar történelmi zászlók csoportja 1985 óta része a magyar... Tovább

Ásványvizeink

Ásványvizeink: Európa az ásványvíz források hazája, Magyarország pedig Európa egyik... Tovább

Tovább a lexikonra