notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tűzijáték helyett Prágában

Vége a tűzijátéknak – Szilveszterkor már biztosan nem lesz!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Prága döntött, még pedig úgy, hogy nem kér Szilveszterkor sem a tűzijátékból. A döntés azonnal felkavarta az állóvizet, sokan örülnek neki, viszont még többen vannak, akik nem értenek egyet vele. Nézzük, mi vezetett ahhoz, hogy ne legyen tűzijáték! 

Prágában nem lesz tűzijáték

Egyetértesz a döntéssel?

    

Minden évben nagyon várták a prágai tűzijátékot

A szilveszteri rendezvény minden egyes évben megrendezésre került, rengeteg embert vonzott ide, még külföldről is érkeztek, hogy megtekintsék az eseményt. A prágai vár, a Hradzsin közelében, a Moldva bal partján elterülő Letná-dombon és a folyón úszó hajókon rendezték meg a nem mindennapi tűzijátékot, amit rendszerint több tízezren élveztek. 

 

Számos problémát okozott a tűzijáték

A 2019. januárjában megrendezett tűzijáték, melynek tematikája az 1989. novemberi bársonyos forradalmat idézte, egyes becslések szerint 1,7 millió koronába, vagyis körülbelül 20 millió forintba került. A lakosságnak már ez sem tetszett annyira, de nem ez volt a legnagyobb gond, hanem elsősorban a túlzott hanghatás. Ez különösen az idősebbeket és azokat a lakókat érintette, akik állatokat, macskákat, kutyákat tartottak (Prágában az emberek többsége tart valamilyen állatot).

hirdetes

 

Az állatok nagyon féltek a tűzijáték alatt, sajnos rengetegen elmenekültek otthonról. Azonban sokan említették meg azt is, hogy a tűzijáték hatalmas szemétmennyiséggel jár, arról nem is beszélve, hogy a légkörbe olyan kemikáliák kerülnek, amik roncsolják a levegőt. 

 

A tűzijáték helyett

Nem maradnak az emberek látványosság nélkül Prágában, mivel a tűzijáték helyett fényjátékkal kedveskednek majd. A várható költségekre pályázatot írtak ki, összesen 2 millió koronára becsülik. Ebből is látszik, hogy nem lesz olcsóbb a fényjáték sem, viszont nem jár hanghatással, és nem kerül semmi a levegőbe! 

hirdetes

 

Csehországban nincs általános tiltás

Meglepő lehet ezek után, hogy Csehországban nincsen olyan szabályozás, mint Magyarországon a pirotechnikai eszközöket illetőleg – gyakoriak ott a tűzijátékokkal, petárdázással járó események. Viszont megtették az első lépést afelé, hogy teljesen tűzijátékmentessé tegyék városukat, az önkormányzat már jelezte, hogy a jövőben a lakosság nyugalma érdekében szabályozni fogják a pirotechnikai eszközök használatát. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
232 017
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 553 401
Közösség
hirdetes

Szótár

Fehér hortobágyi racka

Fehér hortobágyi racka: Aki járt már a Hortobágyon, az az út mellett lépten-nyomon... Tovább

Ábel a rengetegben

Az Ábel a rengetegben Tamási Áron 1932-ben megjelent regénye, az Ábel-trilógia első kötete.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 92

Átlagos értékelés: 4.8

Érdekességek Európa Külföld