hirdetes

Átadták a Nemzeti Összetartozás Hídját Sátoraljaújhelyen

VN

Nem szeretnénk politizálni, különösen most nem, ez mégis egy olyan dolog, amiről nem tehetjük meg, hogy nem számolunk be. Átadták a Nemzeti Összetartozás Hídját Sátoraljaújhelyen. Nézzük hogyan látogatható meg hazánk legújabb látnivalója.

Nemzeti Összetartozás Hídja Sátoraljaújhelyen

Hol található a Nemzeti Összetartozás Hídja?

A híd Sátoraljaújhelyen, Magyarország északi részén található, a Zemplén-hegység lábánál. A híd összeköti Sátoraljaújhelyet és Széphalomot, áthidalva a magyar-szlovák határt. Az 1920-as trianoni békediktátum Magyarország területi veszteségeit okozta, aminek következtében sok magyar kisebbség került a határokon kívülre. A híd a nemzet újraegyesítésének és összetartozásának szimbóluma. Modern, de szimbolikus építészeti elemekkel rendelkezik, bár sokan nehezményezik a híd megépítését, mi még is azt mondjuk, ha már megépült, akkor érdemes elmenni és kipróbálni. A híd rekord hosszú, 700 méteres.

Mikor látogatható a Nemzeti Összetartozás Hídja?

A híd nemcsak közlekedési útvonal, hanem turisztikai látványosság is, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a környező tájra. Június 4-én ünnepélyes keretek között adták át, már látogatható. A június 4-i ünnepélyes átadást követően június 5-én a sátoraljaújhelyi és a sárospataki lakcímkártyával rendelkezők ingyen látogathatják meg a létesítményt, június 6-tól pedig bárki célba veheti a nem mindennapi látványosságot. A hídra való belépés ára 5.000 Ft. A nyitva tartás megegyezik a Zempléni Kalandpark nyitvatartásával: minden nap 10:00 - 19:00-ig látogatható. A megközelítésről, látogatásról minden részletet az alábbi Facebook posztban találsz.

hirdetes
 

hirdetes

Sátoraljaújhely további látnivalói

De nemcsak a Nemzeti Összetartozás Hídja miatt érdemes Sátoraljaújhelyre látogatni, hanem a további izgalmas látnivalók miatt is. Itt található Magyarország egyik legnagyobb kalandparkja, amely különféle kihívásokkal, kötélpályákkal és zipline-okkal várja a kalandra vágyókat. De a közelben található a Kazinczy Ferenc Emlékcsarnok és Mauzóleum is, ami a magyar nyelvújító Kazinczy Ferenc életét és munkásságát mutatja be. Szintén nagyon érdekes látnivaló, bár nem közvetlenül Sátoraljaújhelyen található, a közeli Sárospatak híres vára, a Rákóczi-vár, könnyen elérhető és népszerű kirándulási célpont. A vár impozáns építészeti elemeivel és történelmi kiállításaival lenyűgözi a látogatókat. Fedezzétek fel ezt az izgalmas környéket!
 

Forrás: Kép: MTI/Czeglédi Zsolt

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Mohácsi busójárás

Mohácsi busójárás, maszkos télűző szokás modellje: hungarikumnbak számít. Félhivatalosan... Tovább

Gróf Leiningen-Westerburg Károly

Gróf Leiningen-Westerburg Károly: Altleiningeni gróf Leiningen-Westerburg Károly Ágost honvéd... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Kirándulás Magyarország Magyarság Programajánló
X
Kövess minket facebookon!