hirdetes

Hallottál már a világ legfuturisztikusabb városáról? - Ez NEOM

ZH

A világ legfuturisztikusabb városának alapítása 2017-ben látott napvilágot, ma pedig már az építésén dolgoznak, pedig akkoriban a látványtervek alapján senki sem gondolta volna, hogy ez egyszer valóságos lesz. Te hallottál már a világ legfuturisztikusabb városáról? Akkor épp itt az ideje, hogy többet megtudj róla!

NEOM Szaúd Arábia

Ismerd meg minden idők legfuturisztikusabb városát!

Hihetetlen, amit a szaúd-arábiai Neom városból hoznak létre a szaúdi koronaherceg, Mohammed bin Szalmán elképzelései alapján. Neom városát most kezdik kiépíteni úgy, hogy az a világ legfuturisztikusabb városa legyen. A város Egyiptommal és Jordániával határos és az elképzelt megapolisz három régióból, Trojenából, Oxagonból és a The Line-ból áll majd, utóbbi akkora, hogy a teljes magyar lakosság elférne benne. A város létrehozásával egy új sztenderdet nyitnának meg, hogy hogyan is lehet együtt élnie a technológia fejlődésével és a természet erejével közösen.

Neom a technológia csúcsvárosa

Trojena város leírása szerint, a település olyan ikonikus és világszínvonalú úti cél lesz, amely a természetes és a fejlett tájakat ötvözi és olyan egyedülálló élményeket kínál a lakosok és a turisták számára, amelyben érződik majd, hogy az ember van a központban a valós és a virtuális építészeti és mérnöki innovációkat ötvözi. Ehhez hasonló úti cél még nem létezik a Földön. Neom négy különböző módban üzemel majd, amiket évszakokhoz köthetünk. December és március között Tél, március és május között a Kaland, május és szeptember között a Tavi szezon, míg szeptember és november között a Wellness módokat vehetjük majd igénybe.


hirdetes

Utazás az új szaúdba

Oxagon, Neom második része az ipar 4.0 és a körforgásos gazdaság legkorszerűbb megközelítéseinek egyesítése lesz. Itt hozzák majd létre a jövő gyárait, ahol a jövő termékeit fogják gyártani. Itt az innovátorok és a vállalkozók felgyorsíthatják a gyártást, miközben csodálatos virágzó közösségben élhetnek, dolgoznak és játszanak. Teljesen automatizált, új generációs kikötőnek számít majd. Itt sokkal inkább a az iparra fognak koncentrálni.

The Line – A 170 kilométeres csoda

A legérdekesebb és a legelképzelhetetlenebb fejlesztés egyértelműen a The Line névre hallgató város lesz, hiába rendelkezik Trojena és Oxagon is saját bűvölettel. A The Line 170 kilométer hosszú lesz, de mindössze 200 méter széles és 500 méter magas megapolisz lesz egymással párhuzamos falakkal, amik között életre kel majd a természet a sivatag közepén is.

A koronaherceg úgy gondolja, hogy a mai városok legnagyobb problémája az ingázás, mely az emberek életéből akár több évet is elvehet összeadódva. A jóslatok szerint 2050-re az ingázás időtartama megduplázódhat és több mint egy milliárd embert kell majd áttelepíttetni a növekvő CO2-kibocsátás és a tengerszint emelkedése miatt. Éppen ezért a The Line alapkoncepciója az, hogy maximálisan két perc sétával bárki a természet lágy ölén érezhesse magát, további három perc gyaloglással pedig minden gyakran használt szolgáltatást (étterem, orvosi rendelő, iskola stb.) elérjen. 

hirdetes
 

A város mindösszesen csak 34 négyzetkilométert foglal el, és a földalatt közlekedik majd a The Spine gyorsvasút, amivel 20 perc alatt lehet majd a város egyik végéből a másikba eljutni.

“A VÁROS ABSZOLÚT ZÉRÓ KIBOCSÁTÁSÚ LESZ, TEHÁT 100 SZÁZALÉKBAN MEGÚJULÓ, LEGFŐKÉPP NAP- ÉS SZÉLENERGIÁT FOGNAK FELHASZNÁLNI A MŰKÖDTETÉSÉHEZ.”

Tényleg megépül a varázs város!

Bár a látványterveket látva mindenki azt hitte, csak egy túlgondolt PR-fogásról van szó, melyekkel befektetők százait verheti át az arab állam, a jelek szerint Neom városa és a The Line tényleg megépül. Ezt bizonyítják azok a néhány nappal ezelőtt készült drónfelvételek is, melyeken jól látható a The Line alapjainak kiépítése.

Ha minden terv szerint halad, akkor az első lakók már 2024-ben beköltözhetnek a megakomplexumba, az építkezések azonban csak közel húsz évvel később fognak teljesen befejeződni, hiszen egy folyamatosan bővülő város lesz.
 

Forrás: https://www.neom.com/

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Bababarát wellness

Bababarát wellness? A wellness pozitív hatásait mindannyian jól ismerjük, ha másért nem... Tovább

A nagy tiszai ciánmérgezés

A nagy tiszai ciánmérgezés: Óriási tragédia ez az újkori magyar történelemben. A tiszai... Tovább

Tovább a lexikonra
Külföld