hirdetes

New Yorkban mérkőzik meg a magyar bajnok fiú!

LK

New Yorkban képviseli hazánkat, sőt, egész Európát a mindössze 21 éves srác! További terveiről, a New York-i megmérettetés felkészüléséről mesél Molnár Gábor!

New Yorkba utazik a magyar bajnok!

Molnár Gábor nyerte meg a FIFA 17 Egyetemi Bajnokságot, így ő utazhat New Yorkba, hogy megmérkőzzön az amerikai bajnokkal. A 21 éves fiú elmesélte nekünk, hogy mik a további tervei, céljai. 

Miért éppen a FIFA?

“A szívemhez mindig is közel állt a labdarúgás. Amióta az eszemet tudom focizom, azonban a sérülések megpecsételték a pályafutásom. Hobbi szinten mindig szerettem Xboxozni a barátaimmal edzések előtt és miután meglett a saját konzolom, ezután növekedett a gyakorlásra fordított órák száma.”

Ugyebár te nyerted a FIFA 17 Egyetemi Bajnokságot. Melyik volt a legnehezebb része ennek a versenynek?

“A felsőág döntőjéig szerintem sima mérkőzéseket játszottam akár az Elte 128 indulós selejtezőjére gondolok, vagy az Akváriumos meccsekre, ahol a 8 egyetemi selejtező győztese versenyzett. Nagy érdeklődés előzte meg a döntőt, ehhez hasonló körülményeket Magyarországon nem sűrűn lehetett eddig tapasztalni "Fifás" eseményen.”

hirdetes

Mi különböztet meg téged a többi játékostól?

“Fifa 13 óta indulok Magyarország, illetve Európa legrangosabb versenyein. A rutin és a tapasztalat elengedhetetlen része ennek a sportágnak is, hiszen nagyon megterhelő és fárasztó tud lenni mentálisan egy bajnokság. Leginkább a sakkhoz tudom hasonlítani az esporthoz, minden fejben dől el, de persze a játéktudás sem utolsó tényező...”

New Yorkba utazik a magyar bajnok!

 

Hogyan készülsz a New York-i megmérettetésre?

Próbálom "edzésben tartani magam", de szerencsére nincs rajtam akkora teher, mint amilyen az egyetemi bajnokságon volt. Biztos jó meccseket fogok játszani az amerikai bajnok ellen, a legtöbbet akarom kihozni magamból New York-ban is!

hirdetes

Mik a további terveid, céljaid?

Mindenképpen a fő célom az esport népszerűsítése, itthon el sem tudják képzelni az emberek, hogy milyen lehetőségek rejlenek benne. Például a League of Legends nevű játék Világbajnoksága épp most zajlott le hétvégén, aminek az összdíjazása 5 millió dollár (átszámítva több mint 1 milliárd forint volt)! Valamint szeretném elindítani a Youtube csatornám. Sokan kérték tőlem, hogy vlog formában mutassam meg az amerikai utazásom. 

Gábor felkészülését a New York-i megmérettetésre ITT követheted

Gratulálunk Gábornak az eddigi sikereihez, és reméljük, hogy New Yorkban is szép eredményt fog elérni!

Képek forrása: Mark Somay Photography 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Főzés

A főzés egy olyan konyhatechnológiai hőközlési művelet, melynek során az... Tovább

Béres József

Béres József: Dr. Béres József Széchenyi-díjas kutató, a Béres Csepp megalkotója.... Tovább

Tovább a lexikonra