hirdetes

Nem lesz fehér karácsonyunk idén sem

VN

Én kisgyerekkorom óta várom minden évben a csodaszép fehér karácsonyt, mert szerintem úgy igazi, úgy különleges ez az ünnep. nem hiába van minden karácsonyi képeslapon is hófedtetáj, hóember, jégvirágok. De egy ideje hiába várom ezt a már-már csodát, nagyon úgy néz ki, hogy idén sem lesz fehér karácsonyunk olyannyira, hogy akár 15 fok is lehet, nézzük mikorra és mit jósol pontosan az OMSZ.

Karácsonyi időjárás

Várható időjárás szerdán

Alapvetően borult, párás idő lesz a jellemző, azonban délnyugaton, délen vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. Számottevő mennyiségű csapadék nem valószínű, legfeljebb szitálás, ónos szitálás fordulhat elő. A délies szél a délnyugati megyékben olykor megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +7 fok között valószínű, azonban délnyugaton magasabb értékek lesznek a jellemzőek, akár 11 fok körüli maximumokkal.

Várható időjárás csütörtökön

Jobbára borult párás, helyenként ködös idő várható, inkább csak kevés helyen lehetnek szakadozottabb a felhőzet. Helyenként kisebb eső, szitálás (hajnalban, reggel a fagyos tájakon esetleg ónos szitálás) előfordulhat. A déli szelet néhol élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +4 fok között várható. A legmagasabb nappali általában 1 és 7 fok között valószínű, de a naposabb tájakon akár 10, 11 fokot is mérhetnek.

hirdetes

Várható időjárás pénteken

Átmeneti szakadozások mellett jobbára erősen felhős lesz az ég, főként északkeleten tartósan borult, párás vidékek is lehetnek. Nagyobb eséllyel az északi tájakon fordulhat elő eső, zápor. Többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik a délnyugati szél. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 0 és +7 között alakul. Délután 3, 14 fok valószínű, délnyugat felé haladva mérhetik a magasabb értékeket.

Várható időjárás szombaton, Szenteste

A nap első felében frontális felhőzet vonul fölöttünk többfelé esővel, záporral. Később északnyugat felől egyre szakadozottabbá válik a felhőtakaró, és a csapadékhajlam is csökken. A nyugatias szél élénk, néhol erős lesz. Hajnalban 2 és 10, kora délután 7 és 14 fok közötti értékek várhatók.

hirdetes

Várható időjárás vasárnap, karácsony első napján

A változó vastagságú felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. A nyugati, délnyugati, majd a déli szél helyenként megélénkülhet. A minimum-hőmérséklet 0, +7, a maximum 6, 14 fok között valószínű.

Várható időjárás hétfőn, karácsony másnapján

Erősen és közepesen felhős időszakokra lehet számítani, néhol előfordulhat kisebb eső, zápor. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol erős lökések is kísérhetik. A hajnali 0, +8 fokot követően délután 6, 14 fok valószínű.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Eladó lakás Balaton

Eladó lakás Balaton Északi vagy déli part, mindkettő a maga csodáiért fantasztikus. Egy... Tovább

Erzsébet kilátó

Erzsébet kilátó: A főváros tetején lévő csodás kilátó, melyről belátható az egész... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Szórakozás Utazás