hirdetes

FRISS! – Hétfőtől NINCS ISKOLA a koronavírus miatt!

B. Á.

Orbán Viktor március 13-án, péntek este videó bejelentkezés keretén belül mondta el, hogy mire van szükség ahhoz, hogy a koronavírusjárványt megszüntessük, nézzük a legfontosabb részleteket! 

FRISS! – Hétfőtől NINCS ISKOLA a koronavírus miatt!

Orbán Viktor péntek este jelentette be, hogy március 16-tól, hétfőtől kezdve bezárják az összes Magyarországon található általános iskolát és tanterven kívüli, digitális munkarendet vezetnek be. Ez egész pontosan azt jelenti, hogy a diákok nem mehetnek be az oktatási intézményekbe, a tanároknak viszont folytatniuk kell az oktatást, de ezt digitális eszközökkel végzik.

 

A diákok használhatják saját digitális eszközeiket, ezek hiányában viszont igénybe vehetik az iskola eszközeit is – akinek ezért be kell mennie az oktatási intézménybe, az bemehet. Az iskolák igazgatóinak kell egyedül bejárniuk ugyanúgy az intézményekbe. 

 

Magyarország miniszterelnöke elmondta, hogy egyébként is tervezték, hogy a digitális infrastruktúráját kiépítik, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a munkát még nem fejezték be, idő előtt el kell indítani, ezért lehet, hogy döcögni fog. A digitális eszközökkel való tanítás még így is biztosan sokkal jobb, mintha teljesen abbahagynánk a diákok oktatását. 

hirdetes

 

Hónapokra kell készülnünk!

hirdetes

Orbán Viktor miniszterelnök elmondta, hogy nem hetekről, hanem sajnos hónapokról lesz szó, életünk legalább néhány hónapra megváltozik majd, és ezekhez a változásokhoz mindannyiunknak alkalmazkodnia kell. 

 

Több akciócsoport is felállítottak

Összesen 10 akciócsoportot állítottak fel Magyarország a koronavírusjárvány miatt, az oktatási akciócsoportot Maruzsa Zoltán vezeti, a nemzetközi koordinációért felelős akciócsoportot Menczer Tamás, a kommunikációs akciócsoportot Kovács Zoltán, a pénzügyi akciócsoportot Varga Mihály, a rendkívüli jogrendért felelős akciócsoportot Gulyás Gergely, a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoportot Méger Andrea, a létfontosságú vállalatok biztonságáért felelős akciócsoportot Benkő Tibor tábornok vezeti.

 

Ezen kívül a miniszterelnök elrendelte egy járványügyi mobil konténerkórház felépítését, aminek a megépítéséért Tóth Tamás vezérőrnagy a felelős, lesz egy határellenőrző akciócsoport is, melyet Balogh János altábornagy irányít. És nem utolsósorban Magyarország egy kutatócsoportot is felállít annak érdekében, hogy a koronavírus ellen gyógyszert fejlesszen, ezt Jakab Ferenc vezeti. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Palotás

Palotás: Tradícionális magyar táncfajta. A magyar táncok kiforrásának ideje a 16. századra... Tovább

Szent György-hegy

Szent György-hegy: A Balton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Szent-György hegy közülük az... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!