hirdetes

Akár mínusz 10 fok is lehet – heti időjárás jelentés novemberben

VN

Igencsak november vége felé tapossuk a napokat, és be kell vallanom, én már elő is vettem a télikabátomat, na meg vele együtt a meleg sálamat, sapkámat. Az OMSZ heti időjárás előrejelzését elnézve igencsak jól tettem, hiszen a héten is már igencsak téliesre fordul a hőmérséklet. Nézzük, pontosan melyik napon mire kell számítani!

novemberi fagyok

Várható időjárás hétfőn

Hozzávetőlegesen az ország északkeleti felén lehet a nap nagyobb részében felhősebb az ég, arrafelé szórványosan kisebb esőre, záporra is lehet számítani. Ugyanakkor délnyugatabbra kevesebb felhő valószínű, érdemi csapadék arrafelé nem várható. Főleg az északi tájakon időnként megélénkül a nyugati, délnyugati szél, egy-egy erős lökés is előfordulhat. Késő estére 3 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Várható időjárás kedden

Az északkeleti országrész kevésbé felhős tájain is beborul az ég, ezt követően inkább csak kevés helyen lehetnek átmeneti vékonyodások, szakadozások a felhőzetben. Az esőt okozó csapadékzóna is tovább terjeszkedik, amely várhatóan leginkább az ország déli, délnyugati harmadát, felét érinti - főként a Dél-Dunántúlon több helyen kiadós mennyiség valószínű. Másutt csupán néhol fordulhat elő zápor. A szél északira, északkeletire fordul, de csak kevés helyen élénkülhet meg időnként. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.

hirdetes

Várható időjárás szerdán

A reggeli felhőzet-csökkenést követően túlnyomóan napos idő, de főleg a középső országrészben húzódó összeáramlás mentén erősen felhős vidékek is lehetnek. Csapadék napközben már általában nem lesz, de középső országrészben előfordulhat egy-egy zápor, hózápor. Az északi szél sokfelé megerősödik, helyenként viharos lökések is várhatók. Hajnalban általában 2, 7 fok között, a szélvédett északi fagyzugokban 0 fok körül alakul a hőmérséklet. Kora délután 3, 11 fok lesz.

Várható időjárás csütörtökön

Északon változóan felhős idő valószínű, több-kevesebb napsütéssel, délen fátyolfelhős, napos idő valószínű. Csapadék nem lesz. Sokfelé megélénkül, néhol megerősödik a nyugati, délnyugati szél. Hajnalban döntően -5, -1 fok várható, de a fagyzugokban -8, -6 fok is lehet. Délutánra 3, 9 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

hirdetes

Várható időjárás pénteken

Jobbára erősen felhős lehet az ég, és elszórtan lehet eső, zápor. Halmazállapot-váltásra inkább csak este az északi hegyekben van esély. A nyugatias szél az ország északi, északkeleti felén megerősödik, ott több helyen viharossá is fokozódik. Délen mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali -3, +5 fokról 5 és 12 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Várható időjárás szombaton

Általában közepesen, illetve erősen felhős időre van kilátás, elszórtan valószínű vegyes záporos csapadék. Az északnyugati szél nagy területen viharossá fokozódik. A minimum-hőmérséklet -3, +3, a maximum 3, 7 fok között valószínű.
 

Várható időjárás vasárnap

Közepesen, illetve erősen felhős ég lesz a jellemző. Inkább csak helyenként lehet gyenge vegyes záporos csapadék. A déli, majd a nyugatira forduló szelet sokfelé élénk, illetve erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és -1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Esztáz-kői-barlang

Esztáz-kői-barlang: Az Esztáz-kői-barlang a Bükk-hegység déli részén, Felsőtárkánytól... Tovább

Gemenci erdő

Gemenci erdő: Az egyik leghíresebb és legvédettebb erdőnk, melyet növény és állatvilága... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Ételek Európa Magyarország Magyarság Programajánló Utazás