hirdetes

Egész héten tart ez az esős idő, de azért lesz 30 fok is

VN

Itt van a nyár, már 10 napja júniusra lapoztuk a naptárunkat, és ami azt jelenti, volt is már kánikula. A hetet azonban mondhatjuk úgy, nem napsütés nyitotta? Meddig tart ez az esős idő, mikor süt ki újra a nap? Lássuk az Országos Meteorológiai Szolgáltató részletes heti időjárás előrejelzését!

Júniusi heti időjárás előrejelzés

Hétfői várható időjárás

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett fátyolfelhők, illetve szaharai eredetű por is lesz felettünk, amely jobban szűrheti a napsütést. Főként az északi határ mentén lehetnek egész nap borult részek is. Többfelé, több hullámban várható zápor, zivatar, lokálisan nagy mennyiségű csapadék hullhat. Elsősorban a keleti országrészben heves zivatarok is kialakulhatnak. Estétől északnyugat felől átmenetileg csökken a csapadékhajlam. A déli, majd az északnyugatira, nyugatira forduló szél megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. Zivatarok környezetében viszont erős, viharos széllökések lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27 és 32 fok között valószínű, de az északi, északnyugati tájakon ennél több fokkal hűvösebb maradhat az idő. Késő este 16, 22 fokot mérhetünk.

Keddi várható időjárás

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett fátyolfelhőkre, illetve több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Többfelé várható zápor, főleg a Dunától keletre zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. Sokfelé megélénkül az északnyugati, északi szél. Zivatar környékén átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 22, 28 fok között alakul, délkeleten lesz a melegebb idő.

hirdetes

Szerdai várható időjárás

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés, valamint a fátyolfelhőzet mellett több-kevesebb napsütés is várható. Szórványosan valószínű zápor, néhol zivatar. Az északi, északkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödhet. A minimum-hőmérséklet 9, 15, a maximum 21 és 27 fok között várható, délkeleten mérhetik a magasabb értékeket.

Csütörtöki várható időjárás

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett fátyolfelhőkre és több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Többfelé előfordul záporeső, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is kialakulhat. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati, északi szél. Zivatar környékén átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban 8, 15, délután 20, 27 fokot mérhetnek, keleten lesz a melegebb.

hirdetes

Pénteki várható időjárás

Általában több órára kisüt a nap, de még erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés. Szórványosan előfordul záporeső, zivatar, nagyobb eséllyel hazánk északkeleti felén. A nyugati, északnyugati szél sokfelé megélénkül, zivatar térségében megerősödhet. A minimum-hőmérséklet 8 és 14, a csúcsérték 23 és 27 fok között valószínű.

Szombati várható időjárás

Sok napsütésre van kilátás gomoly- és fátyolfelhőkkel. Csapadéknak kicsi az esélye. Helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél. A hajnali 8, 15 fokról 25 és 29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnapi várható időjárás

Sok napsütésre számíthatunk gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Csapadéknak kicsi a valószínűsége. Sokfelé megélénkül a déli szél. Hajnalban 11, 18, a délutáni órákban 27, 33 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Parlagi sas

Parlagi sas: nemzeti értékünk, szigorúan védett állat.A parlagi sas a madarak osztályának a... Tovább

Tas

Tas: Honfoglaló vezéreink egyike. Összesen heten voltak, Tas az egyik közülük. Valójában... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Kirándulás