hirdetes

Lesz-e idén kánikula? Mutatjuk az idei nyári előrejelzéseket!

SzSz

Mikortól érdemes szabadságra menni? Mikor élvezhetjük végre az igazi nyári időjárást? Mikor napozhatunk és strandolhatunk? Előrejelzésünk segít tervezni!

Lesz-e idén igazi nyári időjárás? Mutatjuk ez előrejelzéseket!

Az eddigi júniusi időjárás sokkal inkább a tavaszi, májusi időjárásnak felelt meg, hiszen folyamatosan zivatarokat, hatalmas esőzéseket tapasztalhattunk. Az ország több részén még jégeső is esett. Sok helyen a nyári forróságot hirtelen váltotta fel egy-egy hatalmas özönvízszerű esőzés. Így sajnos elég nehéz előre tervezni a nyári időszakra, ha nem tudjuk pontosan milyen időjárással is számolhatunk. 

Az éghajlatváltozás érezhető 

Sajnos az éghajlatváltozásait meglehetősen megérezhettük már mi is. A júniusi időjárás esetén eddig nem igazán tapasztalhattunk ilyen hatalmas esőzéseket, legalábbis ilyen hűvös idő mellett. A nyári zivatarok ugyan megszokottak hazánkban is, azonban ilyen mértékű, már-már trópusi esőzések eddig nem voltak. Vajon ilyen marad az egész nyár? 

hirdetes

Június

A június további része az előrejelzések szerint is ilyen szeszélyes marad. Egyik nap még verőfényes napsütésre számíthatunk, még a következő nap, hatalmas esőre és viharokra. A migrénnel küzdők sem fognak örülni, mivel hőingadozásra és frontokra is folyamatosan számíthatunk. A június hátralévő részében várhatóan az átlaghőmérséklet napközben 20-27 fok között alakul, még az éjszakák átlaghőmérséklete 14-15 fok között. Júniusban tehát nem kell küzdenünk a forrósággal. Így pedig a strandolást még nem érdemes tervezgetni. 

hirdetes

2020 június időjárás

Mit várhatunk júliusban és augusztusban? A következő oldalon kiderül!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Hollókő-Ófalu és táji környezete

Hollókő-Ófalu és táji környezete. 1987 óta tartozik bele az UNESCO világörökségi... Tovább

Gellért Fürdő

Gellért Fürdő: Budapest egyik leghíresebb fürdője. A Gellért gyógyfürdő Budapest egyik... Tovább

Tovább a lexikonra