hirdetes

Guller Zoltán: nyáron újraindulhat a turizmus

VN

Már biztos te is sokszor hallottad, illetve tetted fel a nagy kérdést? Mikor mehetünk már utazni, akár csak itthon, a Balcsira, vagy hegyet mászni, vagy csak egy kis wellness, sőt lehet elég lenne beülni egy finom vacsira? Vajon mikor lehet utazni, étterembe menni, mikor indul újra végre a turizmus, mikor kapunk vissza egy kicsit a régi életünkből? Ez persze nemcsak az ilyen-olyan de jó lenne vágyaink miatt fontos, hanem sokak munkahelye, megélhetése miatt is. A remények szerint nyáron újraindulhat a turizmus, legalábbis Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója hétfőn, a Facebookra feltöltött évindító videójában így vélekedett. 

Nyáron újraindulhat a turizmus 2021-ben

De ha már nagyon hiányzik egy kis nyaralás, és igazán nem bírod nyárig, akkor gyere velünk egy virtuális balatoni utazásra: nézd meg a tavalyi év legszebb 360 fokos, drónfotóit a Balatonról itt!

Teljesen padlóra került a turizmus

A koronavírus nem mindennapi helyzetet teremtett a turizmusban. Rámutatott: a legjobb forgatókönyv szerint is legalább tíz hónap kell, hogy az ágazat el tudja érni a járvány előtti szintet. A jelenlegi helyzetben alapvető célnak nevezte, hogy az újrainduláskor felkészülten lehessen várni a turistákat, és minél többen folytathassák a tevékenységüket, a jövőben versenyképes szereplői lehessenek az újrainduló turizmusnak. A tavalyi év drámai törést hozott a turizmusban az egész világon, így Magyarországon is. Százezrek megélhetését és a GDP több mint 13 százalékát biztosító ágazat 2020 márciusban hatvan nap alatt "teljesen a padlóra került" - mondta.

hirdetes
   

A turizmus megsegítése

hirdetes

Guller Zoltán kiemelte, hogy a magyar kormány a helyzet súlyosságát azonnal felismerte, és az elsők között jelentette be a turizmus-vendéglátást segítő akciótervet, ami európai szinten is példaértékű volt. A gazdaságvédelmi intézkedések között szerepelt a hitelmoratórium, járulékkedvezmények, hitelprogramok, bértámogatás, vagy a SZÉP-kártya kedvezményes adózása, és megemelt keretösszege, továbbá a turisztikai fejlesztéseket támogató pályázatok. Az intézkedések elsődleges célja volt, és most is az közlése szerint, hogy a munkahelyeket megmentsék, és a vállalkozásokat életben tartsák - ismertette.

“A belföld lett az új külföld!" De merre érdemes elindulni, a következő oldalon többek között ehhez is mutatunk szuper tippeket!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Csobánc

Csobánc: A Balton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Csobánc közülük az egyik. Mivel a... Tovább

Magyar óriás nyúl

Magyar óriás nyúl: Ki ne ismerné ezt a jellegzetes, hosszú testű, erős, hengeres, terjedelmes... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!