notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Megtisztelő kitűntetés – A Nyíregyházi Állatpark a legjobb Európában!

Megtisztelő kitűntetés – A Nyíregyházi Állatpark a legjobb Európában!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Megtisztelő elismerésben részesült a Nyíregyházi Állatpark, ugyanis ezt a létesítményt választották Európában a legjobbnak, ezúton is gratulálunk az első helyhez! 

Megtisztelő kitűntetés – A Nyíregyházi Állatpark a legjobb Európában!

(Fotó forrása: Wikimédia/George Damian)

Negyven szempont alapján vizsgálta meg Anthony Sheridan állatkert-szakértő alapítványa 29 ország 126 állatkertjét, a Nyíregyházán található Állatpark pedig az első helyen végzett a 250 000 és az 500 000 látogatószám közötti európai állatkertek rangsorában!

 

A félmillió látogatószám alatti kategóriában 44 állatkerttel versengett, és csakúgy, mint 2015-ben, idén is elhódította a trófeát. Nem utolsósorban egyébként Európa legjobb tizenkét állatkertje közé emelkedett a Sóstó Zoo, ez annak köszönhető, hogy folyamatosan fejlesztik a területet, ahol kiemelkedő jelentőségű állatkollekcióval találkozhatunk.

 

Mi alapján értékeltek?

hirdetes

Az elmúlt évekhez képest semmit sem változott az értékelési rendszer, az állatkerteket a látogatói szám mellett a fajmegőrzés, az állatkerti oktatás minősége, és a rentabilitás, illetve a szervezeti működés, mint legfontosabb szempontok alapján vizsgáltak. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a 2015-ös diadalhoz képest a Nyíregyházi Állatpark 2018-ban tudta növelni pontjainak számát úgy, hogy ebben nincsenek is benne a folyamatban lévő, csaknem 22 millió euró értékű beruházási csomag befejezéséért adható pontok sem. 

 

A park extra pontokat kapott az új állatházak és állatkifutók létrehozásáért, a hatnyelvű információs táblák kihelyezéséért, a kiemelkedő oktatási tevékenységért, ráadásul botanikában, erőforrás-gazdálkodásban és információközlésben egyaránt sikerült előrelépnie a Sóstó Zoo-nak.

hirdetes

 

Nem kis siker ez, ugyanis olyan híres és látogatott parkokat sikerült maguk mögé utasítaniuk, mint a németországi Magdeburg és Krefeld, az olaszországi Busselango, vagy a 2015-ben holtversenyben első helyen végzett dániai Aalborg és Odense. Jövőre kategórialépést terveznek, az előrejelzések szerint már az 500 000 és 1 000 000 közötti látogatószám szerinti kategóriában minősítik a Nyíregyházi Állatparkot. A következő oldalon nagyon sok érdekességet tudhatsz meg a győztesről! 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
303 680
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 127 983
Közösség
hirdetes

Szótár

Pálvölgyi Barlang

Pálvölgyi Barlang A Pál-völgyi-barlangrendszer Magyarország leghosszabb barlangja. Fokozottan... Tovább

Márai Sándor

Márai Sándor, eredeti nevén márai Grosschmid Sándor Károly Henrik magyar író, költő,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 201

Átlagos értékelés: 4.9

Érdekességek Európa Hírek Magyar Magyarország Utazás