hirdetes

Hétvégén ’megváltozik az életünk’ (főleg a védetteknek)- a nyitás pontos részletei

VN

Ahogyan azt ígérték a kormányinfón bejelentették, hogy milyen változások következnek várhatóan a hétvégén, ha a beoltottak száma eléri a 4 millió főt. Mutatjuk is a szabályok pontos részleteit!

Nyitás új szabályai

Tovább lazulnak a szabályok

A múlt hétvégére a koronavírus elelleni vakcinát több mint 3,5 millióan kapták meg, így ahogyan ígérték, megnyitottak a teraszok. Rég nem látott tumultus alakult ki nagyon sok helyen ennek eredményeképpen. Több szakember is óva intett, illetve figyelmeztetett, hogy ennek még a későbbiekben mg lehet a böjtje. De ezzel együtt, ígéretet kaptunk, hogy amint eléri a beoltottak száma a 4 millió főt, a nyitás újabb lépései következnek, amik elsősorban a már oltáson áteső, védettségi igazolvánnyal rendelkező állampolgárok számára lesznek kedvezőek. Mutatjuk is, pontosan milyen szabályok kerültek bejelentésre a mai Kormányinfón.

Új szabályok lesznek érvényesek

  • A kijárási tilalom kezdete tovább tolódik, este 11 óráról éjfélre módosul.
  • Az üzletekben nyitvatartása is kitolódik, este 11 óráig lehet vásárolni.
  • A védetteknek (akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek) este 11 óráig megnyílnak a vendéglátóhelyek belső terei is. A szülők és családtagok a 18 év alatti gyermekeket is magukkal vihetik.
  • hirdetes
  • A védettek továbbá szállodákba is mehetnek, és a gyermekeket ide is magukkal vihetik.
  • A 2020 novemberében bezárt szabadidős létesítményeket védettségi igazolvánnyal újra lehet látogatni. Ezek közé tartoznak például az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik és a könyvtárak is.
  • Az eredeti szabályozás szerint edzőterembe, uszodába, jégpályára ezentúl csak a védettek, valamint a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak mehettek volna, de Gulyás Gergely ma már idesorolta a 18 év feletti, versenyre készülő, igazolt sportolókat is.
  • A védettek, valamint a felügyeletük alatt álló kiskorúak este 11 óráig a sportrendezvényeket is látogathatják. 
  • Fontos változás, hogy a védetteknek és a felügyeletük alatt álló kiskorúaknak nem kell maszkot viselniük a sport- és kulturális rendezvényeken. De minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk viselése, ahol védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők is tartózkodhatnak, így például a közterületeken is.
  • hirdetes

Az új szabályok akkor lépnek életbe, ha az oltottak száma eléri a 4 millió főt, várhatóan erre holnap kerül sor, így a hétvégén már az új szabályok szerint élhetjük az új életünket. A kormány azt ígérte, ha az oltottak száma eléri az 5 milliót, akkor a további lazítások között szerepelni fog az esküvők szervezésének engedélyezése is, amit eddig oly sokan hiányoltak. Ez előzetes becslések alapján május közepére várható.

Te mennyire értesz egyet az új szabályokkal?

Mit gondolsz az új szabályokról, amik 4 millió oltott után lépnek életbe? Szavazz!

Forrás: Fotó: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Pákozdi csata

Pákozdi csata: Az 1848-49 es Szabadságharc egyik jelentős ütközete volt. Az egyik oldalon a... Tovább

Mátra

A Mátra Magyarország legnagyobb hegye. Itt található az ország legmagasabb pontja a... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Hírek
X
Kövess minket facebookon!