hirdetes

Hamarosan nyitnak a balatoni szabadstrandok is- Mutatjuk hol és mikor

VN

Neked is a Balaton a Riviéra? Akkor van egy jó hírünk, ugyanis hamarosan nyitnak a strandok, ráadásul nem is akárhogyan. Mutatjuk a részleteket, és minden fontos Balatonos dolgot!

Balatoni szabadstrandok listája

Fejlődtek a szabadstrandok a Balatonnál

Sok ember fejében van egy-egy kérdőjel, hogy vajon miért kell drága belépőket fizetni a Balaton partján, azért, hogy egy természet alkotta vízben csobbanjunk egyet? A sok-sok fizetős strand azért van a Balatonnál, mert ezek legtöbbször valamiféle plusz szolgáltatást nyújtanak, amit valahogyan fent kell tartani. Fáj kifizetni a belépőt, de azért jó, ha van mosdó, öltöző, játszótér, kialakított part a gyerekeknek, bérlési lehetőségek, lángos és fröccs beszerző hely, hangulatos zenebona, és egyebek. Na de azért nem kell félni, mert vannak teljesen ingyenes szabadstrandok is a Balatonnál, ráadásul az elmúlt időben fejlődtek, modernizálódtak is: biztonságosabbak, komfortosabbak, és tisztábbak is lettek. A Kisfaludy turisztikai fejlesztési programban számos szabadstrand kapott új külsőt.

Hamarosan nyitnak a strandok a Balatonnál

Már folynak az előkészületek, az illetékesek alig várják, hogy nyithassanak a balatoni strandok, már csak egy kis jó idő kell. Van ahol már pünkösd után megkezdték a nyitást, de a legtöbb helyen június közepére tervezik, de ez természetesen főként az időjárás függvénye. Balatonfenyvesen a tervek szerint június 15-én biztosan nyitnak a szabadstrandok a polgármester tervei szerint. Itt a felújítás részeként a nagy strandon 100 millió forint értékben felújították az óriáscsúszdát, és mindenhová egységes öltözőkabinokat helyeztek ki, a Pozsonyi utcai strandnál feltöltötték az utat, kialakítottak egy baba-mama szobát és játszóteret is. Balatonmáriafürdő polgármestere is elmondta, hogy idén közel 70 millió forintot költöttek korszerűsítésre, a náluk található nyolc strandból csak egy fizetős, a többit bárki ingyen használhatja, felújították a WC-ket és a zuhanyzókat, az Őrház utcai strandon egy baba-mama szobát is kialakítottak, és modern játszóterek is vannak a legtöbb helyen. Itt a tervek szerint 15-én lesz nyitás.

hirdetes

Nagy rohamra lehet számítani a Balatonnál

Nincs ebben semmi meglepő. Az előrejelzések szerint nagy rohamra lehet számítani a Balatonnál. A legtöbb szálláshely már most teltházas. Sokan lesznek valószínűleg idén is, csak úgy, mint tavaly. A Balaton egyébként is népszerű nyaralóhelynek számít, de most, hogy a koronavírus járvány miatt elég korlátozottak a külföld irányába történő utazási lehetőségek, még inkább többen választják a magyar tenger partját. A koronavírus-járvány miatt a tavalyi évhez hasonlóan idén is biztosítanak a strandokon fertőtlenítési lehetőséget mindenütt. Ja igen, és mivel a strandok nyitott területen vannak, legjobb értesülésünk szerint nem kell védettségi igazolvány!

hirdetes

Hol vannak a balatoni szabadstrandok?

Hol és mennyi van, merre kell keresni? Úgy összességében tényleg elmondható, hogy sok-sok partszakasz fizetős, a Balatonnál, de azért bőven találni ingyenes strandokat is, főleg a déli parton érdemes ezeket keresgélni, bár van jó néhány az északin is. A balatoni szabadstrandokról csak tavalyi listánk van, az ITT található, reméljük nem módosult nagyon, illetve, ha igen, a pozitív irányba, azaz több lett. Amennyiben lesz frissebb lista, azt is közzétesszük, addig böngészgessétek ezt!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A trianoni békeszerződés

A trianoni békeszerződés (békediktátum): 1920. június 4. Az első világháborút lezáró... Tovább

Eladó lakás Herceghalom

Eladó lakás Herceghalmon? Pest megye egyik legnyugatibb települése, csupán 26 km-re fekszik... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!