hirdetes

Nyitott Templomok Hétvégéje lesz Szentendrén – ingyenes programok, koncertek

VN

Az MTI-n olvastuk a nagy hírt, miszerint idén is megrendezi a Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéjét a Ferenczy Múzeumi Centrum szeptember 8. és 10. között. Szentendre egyébként is egy nagyon csodás hely, a Dunakanyar szívében, pláne ha még ilyen nagyszerű programok is tarkítsák a kirándulásunkat! 

Nyitott Templomok Hétvégéje  Szentendre 2023

Mi az a Nyitott Templomok Hétvégéje?

Szentendre egy igen mágikus hely a Dunakanyarban, ami a külföldi turisták nagy kedvence is, de számos hazai kirándulónak a szívébe is belopták magukat a macskaköves utcák, színes házak, míves homlokzatok. Gyakran vannak itt izgalmas programok is, csak úgy pezseg a kulturális élet. Most éppen különleges programok kapnak helyet Szentendre legcsodásabb templomaiban az ősz második hétvégéje során. Mint a közleményben kiemelik, a művészek, múzeumok és templomok városában az összművészeti, szakrális fesztiválon kitárják kapuikat a szentendrei templomok a zenei, irodalmi, egyházművészeti és képzőművészeti programok előtt. A Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéjének üzenete idén a "közösség".
    

Izgalmas programok áradata vár a Nyitott Templomok Hétvégén

A rendezvénysorozat változatos, igényes programokkal várja az érdeklődőket: egyházművészeti, vallástörténeti, építészeti, helytörténeti előadásokkal, irodalmi programokkal, Radnóti, Petőfi költeményeivel és istenes versekkel - áll a múzeumi centrum közleményben.

hirdetes
Lesznek KÉK-séták a templomok között, gyalogos és bringás templomtúra a Skanzenben, kreatív alkotás a templomkertben, az Év Műtárgya program várja a közönséget a Szerb Egyházművészeti Múzeumban, valamint több helyszínen kórus-, orgona-, klezmer-, cselló- és délszláv muzsika csendül fel.
    

A programok ingyenesek, de adományokat szívesen fogadnak

A programok szervezésébe a Ferenczy Múzeumi Centrum mellett a helyi katolikus, református, evangélikus, szerb ortodox, zsidó és baptista vallási közösségek, valamint a város kulturális intézményei, a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár, a MANK Galéria, a Skanzen, és a Szentendrei Tourinform Iroda is bekapcsolódtak. A Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéje háziasszonya Pájer Alma Virág színművész. A hétvégén a programhelyszíneken, valamint a Ferenczy Múzeumi Centrum közösségi oldalain gyűjtést is szerveznek a szentendrei Karitász részére, az adományokat gyermekek nyári táboroztatására fordítják. A fesztivál ideje alatt a programok ingyenesek, de akinek lehetősége engedi, adománnyal támogathatja a gyűjtés célját - hangsúlyozzák a múzeumi centrum közleményében.

hirdetes

Több kiállítás is ingyen megtekinthető

A hétvége programjai karszalaggal látogathatók, amelyeket a programhelyszíneken vehetnek át a látogatók, és amelyekkel a Ferenczy Múzeumi Centrum valamennyi kiállítása, valamint a MANK Galéria tárlata is belépőjegy nélkül megtekinthető a Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéjén. A programokról további tájékoztató a ezen az internetes oldalon található, a programfüzet pedig ezen az oldalon érhető el.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szabó Gabriella

Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok magyar kajakozó, Magyar Köztársasági Érdemrenddel... Tovább

Flipper Múzeum

A Flipper Múzeum Budapest egyik legkedveltebb múzeuma, melyet érdekes módon a külföldiek... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Technológia Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!