hirdetes

Érdemes megfontoltan választani okostelefont

B.Á.

Sokan elégedetlenek az újonnan megvásárolt okostelefonnal – legalábbis ezt támasztják alá a vezető webáruházak tapasztalatai az elállási jogukat gyakorló felhasználók kapcsán. Habár a vásárlónak nincs indoklási kötelezettsége, a visszajelzéseknek köszönhetően azonban kiderül, hogy az esetek túlnyomó többségében az elállást a meggondolatlan termékválasztás idézte elő. 

Érdemes megfontoltan választani okostelefont

Érdemes tudni, hogy a webáruház csak a termék árát és a szállítási költséget köteles megtéríteni, tehát a visszaküldés költségét nem. Emellett az online kereskedő visszatarthatja a visszafizetést mindaddig, amíg a termék vissza nem érkezik hozzá, vagy a felhasználó minden kétséget kizáróan nem bizonyítja a visszaküldés tényét. Ugyanakkor azt is érdemes tudni, hogy a webáruház értékcsökkenést számolhat el abban az esetben, ha a vásárló a kipróbálás során a termék tulajdonságainak megvizsgálásához szükséges használatot meghaladta. 

Összességében kijelenthető, hogy az elállás előnytelen mindkét fél számára; a vásárló nem jut hozzá a vágyott termékhez, ráadásul a visszaküldés díja és az értékcsökkenés is őt terhelheti, a webáruház pedig elveszíti a profitot, elbukja a kiszállítás díját és értékcsökkent termékkel „gazdagodik”. 

Némi körültekintéssel, illetve a legalapvetőbb tulajdonságok szem előtt tartásával sokat tehetünk azért, hogy a számunkra megfelelő okostelefont választhassuk ki. Összegyűjtöttünk néhány szempontot, amire minden esetben érdemes figyelni.

Az okostelefonok esetében a képátmérő az egyik legmaghatározóbb tulajdonság. Az okostelefonok előtti korszakban a mobilok gyártói abban versengtek, ki tud minél kisebb készüléket a piacra dobni, mára azonban ez a preferencia teljesen eltűnt, vagy inkább átalakult. 

hirdetes

Az okostelefonok esetében az 5 inch alatti képátmérővel rendelkező készülékek kicsinek számítanak, ennek megfelelően kényelmesen hordozhatók, könnyeden elférnek a markunkban, és az egykezes használatuk sem okoz gondot. A közepes méretekkel rendelkező készülékek igyekeznek egyensúlyt találni a kényelmes kezelhetőség és a multimédiás felhasználás között. 

hirdetes

A nagyméretű kijelzők esetében egyértelműen a multimédiás tartalmak fogyasztóinak igényei felé billen a mérleg nyelve; ezek a készülékek élvezhetővé teszik a videótartalmakat, kényelmesen játszhatunk velük, azonban a hordozhatóságuk és a mindennapi kezelésük nem túl kényelmes.

Természetesen nem csupán a kijelző méretére, hanem a minőségére is figyelmet kell fordítani. A jelenlegi kínálatot elsősorban az IPS és az OLED/AMOLED technológiával ellátott okostelefonok alkotják. Ezek mindegyike alkalmas arra, hogy akár napsütésben is olvasni tudjuk a kijelzőt. Emellett figyelmet kell fordítani a felbontásra is; minél nagyobb a kijelző fizikai mérete, annál több pixelre van szükség a tűéles látvány biztosítása érdekében.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a korszerű okostelefonok számos különböző eszközt képesek helyettesíteni. Gondoljunk csak bele, mennyi mindentől szabadulhattunk meg, amióta okostelefont használunk! Nem csak az ébresztőórákat raktuk el a doboz mélyére, hanem az olyan eszközöket is, mint az MP3 lejátszó, a navigációs eszköz vagy a digitális fényképezőgép. Nem túlzás azt állítani, hogy a mobiltelefonok szinte teljesen kiváltják az alapfelszereltségű kompakt fényképezőgépeket. Ma már sok okostelefon több kamerával készül, amelyek nem csak megfelelő felbontást képesek biztosítani, hanem kiváló rekeszértéket is, így téve alkalmassá a készüléket valóban jó minőségű fotók készítésére. 

Ezt követően már csak megfelelő erőforrást kell választanunk a készülékünk számára. A megfelelő központi egység megválasztása okozhat némi fejtörést, hiszen az órajelek és a magok száma bevihet minket az erdőbe… Egy jó processzorra mindenképpen szükség van a zavartalan használat érdekében; 8 magos megoldásra abban az esetben lesz szükség, ha kifejezetten nagy hardverigényű alkalmazásokat szeretnénk futtatni. Ehhez legalább 8 GB RAM-ot érdemes társítani. Ha csupán telefonálni, internetezni és fényképezni szeretnénk, ennél kisebb erőforrásokkal is beérhetjük.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Õrvidék magyarsága

Õrvidék magyarsága: Őrvidék magyarsága Ausztria legkeletibb és egyben legújabb... Tovább

A pogány madonna

  Az egyik leghíresebb magyar filmről van szó. A Pogány Madonna 1980-ban forgatott,... Tovább

Tovább a lexikonra