A világ 5 legjobb országa oktatás szempontjából

hirdetes

A világ 5 legjobb országa oktatás szempontjából

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A fiataloké a jövő, és rajtunk múlik, hogy megtanítsuk nekik, mit kezdjenek vele (vagy legalább is azt, hogy mit ne). Akár történelmi példákkal, akár konkrét, gyakorlati képzéssel tesszük ezt, fontos, hogy iránymutatásuk egy korszerű, összeszedett oktatási rendszerben történjen. 

A világ 5 legjobb országa oktatás szempontjából

A fiatalok személyiségének fejlődése iskolai éveik során a legintenzívebb, így rengeteg felelősség hárul azokra az oktatókra, pedagógusokra és mentorokra, akik ilyenkor foglalkoznak velük.

 

2018-ban is rangsorolásra kerültek a világ országai oktatásuk szerint. A sorrend egy világszintű felmérés eredményei alapján készült el, amely három fő szempontot vizsgált: (1) közoktatási rendszer fejlettsége, (2) hányan fontolnák meg, hogy egyetemre járjanak az adott országban, és (3) a kínált oktatás minősége. 2018-ban a következő országok kerültek az első 5 helyre ezen szempontok szerint.

 

5. Franciaország

A francia közoktatás egy nemzeti tanterven alapszik, és 6-16 éves kor között kötelező. A legtöbb diák az óvodából érkezik ebbe a rendszerbe és 16 éves kortól a felsőoktatásban folytatja tanulmányait. Franciaország neves történelmi gondolkodók hazája, így nem meglepő, hogy a filozófiára komoly hangsúlyt fektetnek az itteni oktatásban. A végzős diákok minden évben megírják baccalauréat nevű központi filozófiai esszét. A tanulók általában szerdán pihenhetnek, és a szombati nap fele is az övék.

hirdetes

 

4. Németország

Az óvoda ötlete Németországból származik, és Friedrich Fröbel nevéhez fűződik, aki 1837-ben alapította meg az első ilyen intézményt, és 1840-ben állt elő a „kindergarten” megnevezéssel (ami gyermekkertet jelent). A német diákok négy évet töltenek általános oktatásban, majd ez után teljesítményük szerint a három lehetséges tanulmányi irány egyikét javasolják nekik.

hirdetes

 

Gimnáziumba mennek a főiskolát megcélzók, reáliskolába (Realschule) a szellemi munkát tervezők, és általános iskolába (Hauptschule) a kereskedelmi vonalat megpályázók. Ezek a diákok a globális átlagnál jóval fiatalabban választanak tanulmányi pályát. Most pedig nézzük a dobogós helyeket, a következő oldalon folytatom! 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
Érdekességek Európa Külföld

Szótár

Bács-Kiskun megye

Bács-Kiskun megye Magyarország legnagyobb területű megyéje, hiszen ide tartozik az ország... Tovább

Muhi csata

Muhi csata: Időpontja: 1241. április 11-12.  A majdnem 100 000-es nagyságú mongol... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Legnépszerűbb cikkeink

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb magyarországi hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.