hirdetes

Akár 25 fok is lehet- október végi időjárás előrejelzés

VN

Bár keményen az ősz közepét tapossuk, már október utolsó hetére lapoztuk a naptárunkat az előrejelzések szerint akár 25 fokra is lehet számítani bizonyos napok bizonyos óráiban. Persze a szokásos őszi ködös reggelek sem kímélnek majd minket. Mutatjuk, mit jósol az OMSZ egészen pontosan erre a hétre!

2022 október végi időjárás előrejelzés

Várható időjárás hétfőn

Napközben fokozatosan javulnak a látási viszonyok, de az északkeleti, északi megyékben marad a borult, egyes részeken tartósabban párás idő. Az ország többi részén változóan felhős időre van kilátás több-kevesebb napsütéssel. Este északnyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, és akkor az északi valamint a nyugati tájakon helyenként eső, zápor is előfordulhat, egy-egy zivatar is előfordulhat. A déli, délnyugati szél a déli országrészben időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn az ország nagyobb részén 19 és 25 fok között alakul, de a tartósan felhős, párás északkeleti, északi részeken csak 14, 18 fok lesz. Késő estére 12, 18 fok közé hűl le a levegő.

Várható időjárás kedden

Délelőttig nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Pára-, ködfoltok is lehetnek. Délutántól északnyugat felől egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap. Több helyen előfordulhat eső, zápor, majd a délutáni óráktól csökken a csapadékhajlam. Az északnyugati, nyugati szél helyenként megélénkül. Hajnalban 7 és 14, délután 15 és 22 fok közötti hőmérsékletet mérhetnek.

hirdetes

Várható időjárás szerdán

Hazánk nagy részén számíthatunk hosszabb-rövidebb napsütésre, de a köd, illetve rétegfelhőzet helyenként tartósabban megmaradhat és egy melegfront viszonylag keskeny felhőzónája is ránk húzódhat. Néhol előfordulhat szitálás, gyenge eső. Általában mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali 3, 11 fokról 15 és 21 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Várható időjárás csütörtökön

Éjjel, reggel sokfelé várható köd, illetve rétegfelhőzet. Nappal ritkul, zsugorodik a köd, délutánig kevés helyen maradhat meg, a fátyolfelhők is feloszlanak, általában többórás napsütésre számíthatunk. Estétől ismét terjeszkednek a ködfoltok. Néhol előfordulhat szitálás. Gyenge marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 2 és 11, a maximum 15 és 21 fok között alakul.

hirdetes

Várható időjárás pénteken

Derült, napos és tartósabban felhős, ködös tájak egyaránt lesznek, emellett fátyolfelhők is sodródnak fölénk. Legfeljebb jelentéktelen szitálás fordulhat elő néhol. Helyenként megélénkülhet kissé a keleti, délkeleti szél. A minimum 3 és 11, a csúcsérték 14 és 21 fok között valószínű.

Várható időjárás szombaton

Hazánk nagyobb részén kisüt a nap, de maradhatnak borult, ködös területek, illetve fátyolfelhők is érkezhetnek. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb jelentéktelen szitálás alakulhat ki néhol. Helyenként megélénkülhet kissé a déli, délkeleti szél. A hajnali 3, 11 fokról 14 és 20 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Várható időjárás vasárnap

Hazánk nagyobb részén kisüt a nap, de maradhatnak felhős, ködös vidékek, illetve fátyolfelhőzet is érkezhet. Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb jelentéktelen szitálás alakulhat ki itt-ott. Helyenként megélénkülhet kissé a délnyugati szél. A hajnali 2, 10 fokról 14 és 20 fok közé melegedhet a levegő.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Cserszegi fűszeres

Cserszegi fűszeres: híres szőlőfajta, mely Magyarországon is igencsak népszerűnek számít. A... Tovább

Dessewffy Arisztid

Dessewffy Arisztid: Cserneki és tarkeöi Dessewffy Arisztid honvéd vezérőrnagy, az aradi... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Magyarország Utazás