hirdetes

Európába októberben – Hová érdemes elutazni az őszi szünetben?

VN

Októberben az időjárás már meglehetősen borúsra és hűvösre fordul, és ilyenkor többen is szívesen menekülnek naposabb, valamivel melegebb helyekre. Szerencsére nem kell rögtön a trópusokban gondolkodni, ugyanis Európában is vannak bőven olyan városok és vidékek, ahol az október egy sokkal barátságosabb arcát mutatja. Mai cikkünkben ezekből gyűjtöttünk össze néhányat! Ne felejts el előre tájékozódni a nemzetközi utazókra vonatkozó aktuális szabályozásokról!

Legjobb októberi európai úti célok 2021

Legjobb európai úti célok októberre: Róma – Olaszország

Róma átlaghőmérséklete októberben 18°C körül mozog, ami az őszhöz képest egész kellemesnek mondható. Habár időnként elered az eső, Róma telis-tele van beltéri látni- és tennivalókkal – elég csak a Vatikán épületére vagy a megannyi hangulatos római étteremre, galériára és múzeumra gondolni. Olaszország fővárosa egész évben romantikus menedéket kínál, és ősszel is nehéz csalódni benne!

Legjobb európai úti célok októberre: Gran Canaria – Spanyolország

Gran Canaria októberben átlagosan 23°C-os hőmérsékletet kínál, esőre pedig ritkán számítani. Déli fekvése miatt itt még ilyenkor is 7 óra napsütést kapnak a szigetre utazók. A Kanári-szigetek harmadik legnagyobb tagja tele van gyönyörű tengerpartokkal és kellemes üdülőhelyekkel. Akár aktív, akár kevésbé mozgalmas pihenésre vágysz, itt még októberben is megtalálod!

hirdetes

Legjobb európai úti célok októberre: Kosz szigete – Görögország

Kosz októberben 19-22°C közötti hőmérsékletekkel várja az ide utazókat. A sziget nagyjából 290 km hosszú pereme tele van gyönyörű tengerpartokkal, azonban Kosz nyüzsgő éjszakai életéről is híres, azonban ha valamivel csendesebb pihenést keresel, akkor látogass el egy gyertyafényes vacsorára a sziget nevét viselő tengerparti városba.

Legjobb európai úti célok októberre: Lanzarote – Spanyolország

Lanzarote a Kanári-szigetek egyik tagja, és októberben egy nagyon barátságos 23°C-os átlaghőmérsékletet biztosít az utazók nagy örömére. Habár népszerű úti cél a tenger szerelemesei számára, októberben nem igazán kell tartani az óriási tömegektől, hiszen ez a hónap már messze kiesik a főszezonból.

hirdetes

Legjobb európai úti célok októberre: Barcelona – Spanyolország

Barcelona átlaghőmérséklete októberben 18°C körüli, ami sokkal tűrhetőbb, mint az itthoni korafagyos körülmények. A spanyol főváros bámulatos építészeti remekműveivel, tengerpartjával, hamisítatlan gasztronómiai különlegességeivel és általános hangulatával ejti rabul az ide érkezőket. A foci szerelmesei semmiképpen ne hagyják ki a Camp Nou stadiont!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Muhi csata

Muhi csata: Időpontja: 1241. április 11-12.  A majdnem 100 000-es nagyságú mongol... Tovább

Grassalkovich kastély

Grassalkovich kastély: Magyarország egyik, ha nem a legjobb állapotban lévő kastélyáról van... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Hírek Kirándulás Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!