hirdetes

Időjárás: lesz még októberben nyári meleg

VN

Reggel különösen nehéz erre a hűvös időre ébredni, sok helyen már a fűtést is bekapcsolták, pedig lesz még októberben is kánikula! Gondolom, senki nem lepődik meg a változatos időjáráson… és azon sem, hogy a reggeli fagyok után, bőven 25 fok felé kúszik a hőmérő október közepén. Mutatjuk az OMSZ pontos időjárás előrejelzését.

Heti időjárás előrejelzés októberi meleg

Várható időjárás hétfőn

Alapvetően közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, inkább csak időszakos szakadozások lehetnek a felhőzetben. Elszórt jelleggel, nagyobb eséllyel az ország északi felén lehet gyenge eső, záporeső. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. Az utóbbi tájegységünkön estefele északnyugatira fordul a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a felhősebb északkeleti régióban 9 és 14, míg másutt döntően 15 és 22 fok között valószínű. Késő estére 4 és 18 fok közé hűl le a levegő, a melegebb a nyugati, délnyugati megyékben lesz.

Várható időjárás kedden

Gyengén és erősebben felhős területek, időszakok is lesznek. Elvétve előfordulhat gyenge eső. Az északnyugati szél néhol időnként megélénkül. A hőmérséklet délután 16, 24 fok között várható. Északkeleten lesz a hidegebb idő.

hirdetes

Várható időjárás szerdán

A pára-, ködfoltok, illetve rétegfelhőzet feloszlását követően általában fátyolfelhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem várható. Néhol időnként megélénkülhet a déli szél. A hajnali 2, 13 fokról 17 és 26 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Északkeleten mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Várható időjárás csütörtökön

A hajnali pára-, ködfoltok, illetve rétegfelhőzet feloszlása után jobbára fátyolfelhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem várható. Néhol időnként megélénkülhet a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 5 és 14, a csúcsérték 22 és 28 fok között valószínű.

Várható időjárás pénteken

Változóan felhős idő várható általában többórás napsütéssel. Inkább csak északkeleten alakulhat ki egy-egy zápor. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A hajnali 8, 15 fokról 22 és 28 fok közé melegszik fel a levegő.

hirdetes

Várható időjárás szombaton

A hajnali pára-, ködfoltok, rétegfelhőzet feloszlása után többnyire gyengén felhős, napos időre van kilátás, csapadék nélkül. Több helyütt megélénkül a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 8, 15, a maximum 22, 28 fok között alakul.

Várható időjárás vasárnap

Gyengén és erősebben felhős területek, illetve időszakok is lehetnek. Szórványosan előfordulhat eső, záporeső. Hajnalban ködfoltok képződhetnek. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban 8, 15, a délutáni órákban 20, 27 fokot mérhetnek.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

1998-as választások

Ahogyan az 1994-es választások az 1990-ben számszerűen alig jelentős baloldali erők számára... Tovább

Dunántúl

A Dunántúl Magyarország nyugati felének gyűjtőneve. A Duna folyási irányának jobb oldalát... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyarság Utazás