notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

600 000 forintot kaphatsz csak azért, mert odaköltözöl ebbe az olasz faluba!

hirdetes

600 000 forintot fizet neked egy olasz falu, ha odaköltözöl! Megéri?

SZ.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy olasz falucska polgármestere összesen 600 000 forintnak megfelelő Eurót hajlandó fizetni azoknak, akik odaköltöznek, elgondolkodtató, hogy megéri-e, de nézzük, miért döntött így a polgármester!

600 000 forintot fizet neked egy olasz falu, ha odaköltözöl! Megéri?

 

Az olasz település Liguria régióban, Savona megyében található, népessége mindössze 394 fő. Bormidát az évek során elhagyták az emberek, elnéptelenedett a kicsiny falucska, rengeteg házikó üresen áll. Ezért a távoli hegyi falu polgármestere úgy döntött, hogy 2 000 eurót, nagyjából 600 000 forintot kínál bárkinek, aki él és mozog, ha odaköltözik a faluba, és megmenti ezzel a szellemvárossá válástól.

 

A bérleti díjakat is levitte eléggé, ugyanis egy hónapra összesen 50 eurót, vagyis 15 000 forintot kér el, ezzel is szeretné meggyőzni az embereket, hogy költözzenek oda. A legdrágább ház albérleti díja 120 euró, azaz 36 000 forint, ennyi pénzért viszont már egy hatalmas házat kapunk.

 

A csábító kezdeményezés kitalálója Daniele Galliano, Bormida polgármestere, aki elmondta, hogy szomorúan nézi azt, hogy sorra hagyják el a fiatalok a települést, csak azért, mert nehéz a környéken munkát találni. A legközelebbi nagyobb település 40 kilométerre található, ami azért valljuk be, nincs olyan közel. A következő oldalon még több érdekesség vár a faluval kapcsolatban! 

hirdetes

 

600 000 forintot fizet neked egy olasz falu, ha odaköltözöl! Megéri?

 

Akik Bormidát választják, biztosak lehetnek benne, hogy a nyugalom szigetére költöznek, 420 méteres tengerszint feletti magasság vár itt rátok, ráadásul a tengerpart mindössze 50 kilométerre található.

hirdetes

 

Egy helyi tanácsos elmondása szerint még kidolgozás alatt van ez a csábító ajánlat, de bárkit szívesen látnak, aki szeretne itt élni. Elmondta azt is, hogy itt egy barátságos közösség vár mindenkire, aki szereti a hegyi környezetet, ezt a települést is imádni fogja, ugyanis a levegő nagyon tiszta, minden adott az egészséges életmódhoz.

 

A Facebook-bejegyzés után rengetegen jelentkeztek, sokan lemondanának a pénzről is, viszont szeretnének dolgozni a faluban. Munka viszont nem sok akad a településen, a városban van négy étterem, más lehetőség nem is nagyon akad. Oddone Giuseppe, az egyik étterem igazgatója azt mondta, hogy itt nincsen sok minden, az élet egyszerű és természetes, vannak erdők, kecskék, egyház, és rengeteg jó étel. Az élet viszont biztos, hogy stresszmentes.

 

Érdekes kimutatás született tavaly, mely szerint 2 500 olaszországi falu létezik, melyeket kockáztat az elnéptelenedés. Ezért 2017 év elején a kulturális minisztérium kísérletet tett arra, hogy az idegenforgalmi fejlesztések által javítsa a helyzetet. 

 

Forrás: The Guardian

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

Kishazánk rejtett különlegességei! – Ne hagyd ki a családi traktorozást!

2019-09-28

Kishazánk rejtett különlegességei! – Ne hagyd ki a családi traktorozást!

Mindig is szerettem a Tisza-tavat és környékét, igazán vadregényes és az emberek is kedvesek és vendégszeretők. Épp a tavat kerékpároztuk körbe barátaimmal, mikor az egyik állomás pontunknál meghallottuk, hogy van egy nemrég indult kezdeményezés, ahol megtapasztalhatjuk

A Pepi-kert, ahová mindenképp érdemes ellátogatni

2019-09-24

A Pepi-kert, ahová mindenképp érdemes ellátogatni

A Szarvasi arborétum, közismertebb nevén Pepi-kert; a Hármas-Körös egyik holtága mentén alakult ki, és mára Magyarország egyik legnagyobb és legjelentősebb élő fagyűjteményének számít.

Kiváló kiránduló- és üdülőhely a Visegrádi-hegység legmagasabb pontja

2019-10-02

Kiváló kiránduló- és üdülőhely a Visegrádi-hegység legmagasabb pontja

Itt az ősz, megfelelő az idő egy jó kis kirándulásra. Mindenképpen érdemes ellátogatnod Dobogó-kőre, amely egy klimatikus gyógyüdülőhely, téli-nyári kiránduló- és síközpont, zarándokhely. Kilátóiból pedig az ország egyik legszebb panorámájában gyönyörködhet.

Őrség, a természeti kincsekben gazdag kirándulóhely

2019-09-21

Őrség, a természeti kincsekben gazdag kirándulóhely

Az Őrség zömében Nyugat-Magyarországon, kisebb részben a szlovéniai Muravidéken található történeti és néprajzi tájegység. Nevét onnan kapta, hogy a honfoglaló magyarok őrállókat telepítettek ide az ország nyugati kapujának védelmére. A vidéket gyakran összetévesztik a Vendvidékkel, az ottani szlovén településeket „őrségi szlovén falvakként” emlege

További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
165 683
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
5 262 323
Közösség
hirdetes

Szótár

Londoni 6:3

Londoni 6:3: Ez volt az a mérkőzés, mely meghatározta a magyar futball szerepét az 50-es... Tovább

Egerszegi Krisztina

Egerszegi Krisztina: Magyarországnak 3, 5-szörös olimpiai bajnoka van, Egerszegi Krisztina az... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 222

Átlagos értékelés: 4.7

Érdekességek Európa Kirándulás Utazás