hirdetes

600 000 forintot fizet neked egy olasz falu, ha odaköltözöl! Megéri?

SZ.F.

Egy olasz falucska polgármestere összesen 600 000 forintnak megfelelő Eurót hajlandó fizetni azoknak, akik odaköltöznek, elgondolkodtató, hogy megéri-e, de nézzük, miért döntött így a polgármester!

600 000 forintot fizet neked egy olasz falu, ha odaköltözöl! Megéri?

Az olasz település Liguria régióban, Savona megyében található, népessége mindössze 394 fő. Bormidát az évek során elhagyták az emberek, elnéptelenedett a kicsiny falucska, rengeteg házikó üresen áll. Ezért a távoli hegyi falu polgármestere úgy döntött, hogy 2 000 eurót, nagyjából 600 000 forintot kínál bárkinek, aki él és mozog, ha odaköltözik a faluba, és megmenti ezzel a szellemvárossá válástól.

A bérleti díjakat is levitte eléggé, ugyanis egy hónapra összesen 50 eurót, vagyis 15 000 forintot kér el, ezzel is szeretné meggyőzni az embereket, hogy költözzenek oda. A legdrágább ház albérleti díja 120 euró, azaz 36 000 forint, ennyi pénzért viszont már egy hatalmas házat kapunk.

A csábító kezdeményezés kitalálója Daniele Galliano, Bormida polgármestere, aki elmondta, hogy szomorúan nézi azt, hogy sorra hagyják el a fiatalok a települést, csak azért, mert nehéz a környéken munkát találni. A legközelebbi nagyobb település 40 kilométerre található, ami azért valljuk be, nincs olyan közel. A következő oldalon még több érdekesség vár a faluval kapcsolatban! 

hirdetes
600 000 forintot fizet neked egy olasz falu, ha odaköltözöl! Megéri?

Akik Bormidát választják, biztosak lehetnek benne, hogy a nyugalom szigetére költöznek, 420 méteres tengerszint feletti magasság vár itt rátok, ráadásul a tengerpart mindössze 50 kilométerre található.

hirdetes

Egy helyi tanácsos elmondása szerint még kidolgozás alatt van ez a csábító ajánlat, de bárkit szívesen látnak, aki szeretne itt élni. Elmondta azt is, hogy itt egy barátságos közösség vár mindenkire, aki szereti a hegyi környezetet, ezt a települést is imádni fogja, ugyanis a levegő nagyon tiszta, minden adott az egészséges életmódhoz.

A Facebook-bejegyzés után rengetegen jelentkeztek, sokan lemondanának a pénzről is, viszont szeretnének dolgozni a faluban. Munka viszont nem sok akad a településen, a városban van négy étterem, más lehetőség nem is nagyon akad. Oddone Giuseppe, az egyik étterem igazgatója azt mondta, hogy itt nincsen sok minden, az élet egyszerű és természetes, vannak erdők, kecskék, egyház, és rengeteg jó étel. Az élet viszont biztos, hogy stresszmentes.

Érdekes kimutatás született tavaly, mely szerint 2 500 olaszországi falu létezik, melyeket kockáztat az elnéptelenedés. Ezért 2017 év elején a kulturális minisztérium kísérletet tett arra, hogy az idegenforgalmi fejlesztések által javítsa a helyzetet. 

Forrás: The Guardian

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar parlagi kacsa

Magyar parlagi kacsa: A 20. század elején a magyar parlagi kacsát már ősi magyar fajtaként... Tovább

Rendezvényhelyszín

Rendezvényhelyszín hotelben   Ha rendezvényhelyszín, akkor hotel? Számtalan előnyt... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Kirándulás Utazás