hirdetes

Ez a 4 trükkel kicselezheted a légitársaságot! – Így lesz olcsóbb a repülőjegyed!

ZH

A turizmus hirtelen ugrásnak eredt a járvány időszakot a hátunk mögött hagyva, és a szabadidős utazások száma visszatér arra a szintre, ahol a járvány előtti időszakban állt. Az elküldött legénység és a repülőgépek számának csökkentése a pandémia alatt, most hatalmas kárt okoz, és sokkal telítettebb járatokra kell számítanunk, mint a pandémia előtt. Ez a fellendült utazási kedv garantálja a jegyárak emelkedését is, de ne aggódj, néhány trükkel így is megúszhatod a méregdrága repjegy vásárlást!

olcsó repülőjegy

Trükkök az olcsó repülőjegy vásárláshoz


Ha olcsón szeretnénk megúszni a repülőjegyek vásárlását, akkor érdemes ezekre a trükkökre mindig odafigyelnünk!

1.    Fordított keresési módszer

Repülőjegy vásárlásakor az egyik legfontosabb módszer az árak lefaragására, ha megfordítjuk a keresési módszerünket. Általánosságba véve az utasok többsége egy háromlépcsős folyamatban keresnek repülőjegyet, ami során az első lépés, hogy eldöntik, hová szeretnének utazni, hogy mikor szeretnének utazni és az utolsó lépés az amikor megnézik a repjegy árát. Általában ekkor szembesülhetünk a drága ajánlatokkal. Azonban, ha megfordítjuk a keresési módszerünket, sokkal olcsóbb járatokra bukkanhatunk, persze, ehhez rugalmasabb elképzelés is szükséges. Először keressünk olcsó járatokat, majd szűkítsük a helyszínt, és legvégül az időpontot.

hirdetes


2.    Kerüljük el a főszezont

A legtöbben a lehető két legrosszabb módon keresik a repülőjegyeiket, ez az oka annak is, hogy most ilyen drágák a repjegyek. Mi ez a két mód? Hogy mindenki az év egyik legdrágább utazási időszakában szeretne útra kelni, azaz nyárra keresnek repjegyet és mindezt ráadásul az utolsó pillantokban teszik. Sokkal inkább javasolt kivárnunk a szezon végét, és várnunk őszig, amikor a jegyárak sokkal olcsóbbak. A nyárral járó utazási előnyök sok helyen még szeptemberben és októberben is elérhetőek.

hirdetes


3.    Előre gondolkodás

Egy utazást akkor lehet a legolcsóbban megvalósítani, ha előre gondolkodunk, és megtervezzük. A legideálisabb, ha az úgynevezett „Goldilocks zónán” belül foglalunk, ami kb. egy nemzetközi utazás esetében két és nyolc hónap között, belföldi utazás esetében pedig egy-három hónap között érdemes megejteni. Ha pedig ünnepnapokon szeretnénk utazni, érdemes még 1-2 hónappal többen gondolkodni. A nyárra pedig körülbelül, februárban a legolcsóbbak a repülőjegyek.


4.    Ne keress retúr járatot

Az oda-vissza irányú jegyek helyett érdemes inkább szétnézni az egyirányú járatok között, így mind a két irányba találhatunk olcsóbb jegyet a különböző légitársaságoknál. Ez a trükk általában a belföldi utazásoknál gyakoribb, hogy működik.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Egri csillagok

Az Egri csillagok Gárdonyi Géza 1899-től folytatásokban megjelenő, majd 1901-ben könyvben... Tovább

Advent

Advent: a téli, azon belül pedig a karácsonyi ünnepkörhöz tartozó esemény. Advent a... Tovább

Tovább a lexikonra
Utazás
X
Kövess minket facebookon!