hirdetes

2021-es Olimpia Tokió: Hogyan készülnek a Japánok?

TK

A késleltetett tokiói Olimpia visszaszámlálása megkezdődött: már csak 100 nap van a július 23-i nyitóünnepségéig. De vajon mennyire áll készen Japán egy ilyen esemény megtartására a világjárvány közepén?

Késleltetett Olimpia

Mennyire felkészültek a japánok az olimpiai játékok megtartására?


Enyhe kifejezés lenne azt állítani, hogy a 2020-as tokiói szervezőbizottság kihívásokkal nézett szembe az utóbbi időben. A még mindig tartó világméretű járvány, valamint az, hogy nyilvános, szexista megnyilvánulása miatti felháborodás végett le kellett váltani elnöküket, nem könnyítette meg szervezők dolgát. Emellett azt is elfogadták, hogy a nyitóceremónia igazgatója lemondjon, egy női színészt célzó, illetlen megjegyzései miatt. 


A szervezők részéről ugyanakkor, képesek voltak ezeket a kellemetlenségeket áthidalni – kineveztek egy női elnököt, valamint 12 női igazgatót adtak hozzá a szervezőkhöz, így elérve, hogy 42%-ban megjelenjen a női nem az eddig férfiak által uralt bizottságban.

hirdetes


Ahogy a világ harmadik legnagyobb gazdaságától várhatjuk, a helyszínek és a stadionok már készen állnak. Viszont, a megszokott felkészülésekbe nagy mértékben beleszól a világjárvány diktálta helyzet.


Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC – International Olympic Committee) már megjelentette azt a szabálykönyvet, amelyben a 2020-as tokiói Olimpiára vonatkozó szabályokat gyűjtötték össze. A tervek szerint az előírások betartásával egy „biztonságos és sikeres” eseményt rendezhetnek majd meg idén nyáron.


hirdetes
Az intézkedések közé tartozik többek között az is, hogy a nézők ne énekeljenek vagy ünnepeljenek, hanem csak tapsoljanak a versenyzőknek. A sportolók közötti fizikai kapcsolat, például a kézfogás, ölelés szigorúan tilos.


A csapatokat arra kérték, hogy minimalizálják a küldöttségük létszámát, valamint különböző utasításokat kell nekik is betartaniuk a higiénia, társadalmi távolságtartást és tesztelés kapcsán. Az összes akkreditált résztvevő számára a Japánban való utazás korlátozott lesz – csak a szállás és a verseny helyszínei között lehetséges.


A turistalátványosságok, éttermek, valamint boltok és egyéb helyek látogatása is szigorúan tilos.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Bakony

Bakony: A nagy magyarországi hegyek egyike. A Bakony mintegy 4000 négyzetkilométer kiterjedésű... Tovább

Parlament

Parlament: Az Országház, ismertebb nevén az Országház. A magyar törvényhozás épülete. Az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Sport