hirdetes

Csak oltási igazolvánnyal lehet fesztiválozni

VN

Hamarosan itt van a nyári fesztivál szezon, ezért nem meglepő, hogy a szervezők már elkezdték a szervezési munkálatokat, és ezzel egyidejűleg az információk is csepegnek. Tavaly elmaradt a fesztiválszezon a koronavírus miatt, idén pedig csak oltási igazolással lesznek látogathatóak a fesztiválok?  

Csak oltási igazolvánnyal lehet fesztiválozni

Már szervezik a fesztiválokat

Tavaly minden fesztivál, és egyéb tömegrendezvény is elmarad a koronavírus járvány miatt, és bár még mindig tombol, sőt éppen a harmadik hullámba lépünk be, többen is bizakodóak a jövőre nézve. A napokban jelent meg a hír, miszerint Zamárdi idén két fesztiválra adott engedélyt., egészen pontosan a szigetesek márciusban döntenek arról, hogy megtartják-e az idei bulikat, és milyen feltételekkel. A hírek szerint Zamárdiban a Sziget Kulturális Menedzseriroda Kft. lefoglalta a fesztivál helyszínét. A Balaton Soundot június végére vagy július első hetére tervezték be, a Strand Fesztivált pedig augusztus közepére. De a megkötött megállapodás szerint lehetőség van arra, hogyha a járványhelyzet úgy alakul, akkor a fesztiválokat 2022-ben tartsák meg.

hirdetes

Oltási igazolvány kell a fesztiválokhoz

Mindeközben Zamárdi önkormányzata kizárólag azokat engedné be a szigetes fesztiválra, akik rendelkeznek oltási okmányokkal. Zamárdi polgármestere, Csákovics Gyula közölte, hogy rendkívüli gyűlést hoztak létre, amin azt vitatták meg, hogy bár a fesztiválok kivezetését támogatják hosszú távon, az idei rendezvényeket támogatják, de nagyon komoly ellenőrzéseket, járványügyi szabályzásokat várnak el: „A testület előfeltételként fogalmazta meg, hogy a fesztivál valamennyi résztvevőjének legyen meg az oltási igazolványa”!

hirdetes

Lehet oltási igazolvánnyal fesztiválozni?

Szervezői oldalról ez a feltétel nem egyszerűen megvalósítható. A Sziget Zrt ügyvezetője így nyilatkozott: „Mi egyelőre nem látjuk, hogy az oltási igazolvány a fesztiválok szervezésében életképes megoldás lenne”. Ez egyrészt komplikált kérdés, hiszen az igazolványt nem elég a fesztivál napján, megérkezéskor bemutatni, már a jegyvásárlásnál is ellenőrizni kellene. Ez jogi, és technikai problémákat is felvet, hiszen ezek szenzitív adatok. A másik fontos kérdés pedig az, hogy a fesztivál célcsoportja, fő látogatói köre, pont az a korosztály, a 20-30 évesek, akik az oltási lista legalján szerepelnek, így nem valószínű, hogy ilyen rövid idő alatt hozzá jutnak a szükséges oltáshoz. Kérdéses tehát még a fesztivál sorsa, de előreláthatólag még a hetekben döntés fog születni. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Népszava

Népszava: A Népszava nagy múltú magyar politikai napilap. Eredetileg a Magyarországi... Tovább

Puskás stadion

Puskás stadion: A magyar nemzet legnagyobb sportcélú létesítménye, mely először 1953-ban... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek
X
Kövess minket facebookon!