hirdetes

Olvasd el ezeket a gyönyörű szerelmes leveleket

Bettina

Talán az egyik legjobb formája annak, hogy tudassuk érzelmeinket szerelmünk felé az, hogy szerelmes levelet írunk neki. Ez manapság egyre jobban megy ki a divatból, de régen ez megszokott volt. Összegyűjtöttünk néhány megható szerelmes levelet a régmúltból, olyan emberektől akiket te is ismersz! 

szerelmes levelek

Radnóti Miklós levele Gyarmati Fanninak 1932. május 5.

“Mindenségem Drága: ma ünnep van, de bementem az egyetemre, azt hittem, levelet kapok tőled, de nem jött. Jóságom Édes, tegnap este akartam írni neked, de nem tudtam. Egy verset írtam, aztán csak veled voltam kicsi Gyönyörűm, két óráig ébren és beszélgettem veled Drága a huszonhárom évemről.”

Radnóti Miklós és Gyarmati Fanni

Latinovits Zoltán levele Ruttkai Évának 1975. július

“Merre csavaroghatsz drágám, és vajon gondolsz-e ránk, akik nagyon egyedül vagyunk, Bagóval egymásra utaltak, tehetetlen. Álmunk a géped maga után húzta, délutáni kék égen fehér csík. Egyedül vagyok. Akárhogy is történt és történik: Hozzád tartozom. Azt hiszem, ez el van végezve. Elvégeztetett. (…) Meleget kell egymásra fújnunk. Szeretetkötelekkel kell összekötnünk magunkat. Hideg a világ. Kihunynak a tüzek. Kell a tűz. Kell a fény. Kellünk egymáshoz. Hajtson egymáshoz a vihar. Kergessen egymáshoz a csend. Ne engedjük kihűlni magunk. Mert egyedül, mert egyedül olyan iszonyatos. Olyan nehéz. Ha nem buggyan fel úgy, mint régen a vágy, élesztgessük. Nem lehet másolni a voltot, mert már mások vagyunk. Tizenöt év. Most vetkőztük le másodszor a bőrünk. levedlettük régi magunk kétszer. Most jó hét év következik. Ha akarjuk. Ha csináljuk. (…) Úgy hiszem, szárny.verdesve, topogva, ágaskodva,szeretlek. Ha még vagy. Ha neked ez elég. Ha Te is igy akarod.

hirdetes
Ha van még idő.”

Latinovits Zoltán  Ruttkai Éva

hirdetes

Frida Kahlo levele Diego Rivera-hoz 1935. július 23.

“(Tudom, hogy) az összes levél, az összes szoknyaepizód, női “angol” tanár, cigány modell (…) csak megannyi flört, hogy a mélyben te meg én nagyon szeretjük egymást, és így keresztülmehetünk számtalan kalandon, ajtódöngetésen, káromkodáson, sértésen nemzetközi hivatkozáson – mégis mindig szeretni fogjuk egymást… Mindezek a dolgok rengetegszer elhangzottak a hét év alatt, amióta együtt élünk és az összes dührohamom mind csak arra volt jó, hogy megértsem, jobban szeretlek, mint a tulajdon bőrömet, és ha talán te nem is szeretsz ugyanígy, azért valamennyire mégis szeretsz. Ugye így van?”

Diego Rivera Frida

Liszt Ferenc és Napóleon szerelmes levele a következő oldalon olvasható!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

A magyar tanya:

A magyar tanya: a klasszikus magyar tanya szintén hungarikumnak számít. Az igazi, hamisítatlan... Tovább

Pécsi Ókeresztény sírkamrák

Pécsi Ókeresztény sírkamrák: Magyarország kilenc világörökségi részének egyike. A pécsi... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!