hirdetes

Olvass te is rendszeresen, hogy művelt legyél és fejleszd az agyad!

Bettina

Nem szerettél eddig olvasni, vagy csak kifogásod volt, hogy nincs időd rá? Olvasd el, hogy miért éri meg rendszeresen olvasni és a te hozzállásod is meg fog változni!

rendszeres olvasás

Serkenti az agyunkat

A rendszeres olvasás az elme fő mozgatórugója. Ez segít abba, hogy az elmét fiatal tudjon maradni. Nem rossz mi? Az olvasás segít abban, hogy az idő előrehaladtával megelőzzük és lelassítsuk az  időskori elbutulást és az Alzheimer-kór kialakulását. Ez azért lehetésges, mert az agysejtjeink hozzászoknak az aktívabb tevékenységhez. Mit gondolsz, hogy véletlen, hogy azm idősek legtöbb szabadidős tevékenysége a sakk és a rejvényfejtés?  Tévedsz, ha ezt a véletlennek gondolod, mivel ugyanez vonatkozik ezekre is és a különböző fejtőrökre is. 

Oldja a stresszt


Amikor túl vagyunk egy hosszú és nehéz munkanapod, akkor kevés dolog esik jól, mint kezünkbe venni a kedvenc könyvünket és hátradőlni a fotelban. Akár egy jó könyvben merülünk el, akár egy érdekes újságcikket olvasunk az biztos, hogy segít kikapcsolódni és oldani a nap folyamán keletkezett stresszt. Segít abban, hogy kizökkenjünk a mindennapi mókuskerekünkből és elfeledjük a gondjainkat, míg a könyv egy másik világba kalauzol minket. 

hirdetes


Műveltté tesz


Minden egyes könyv után amit elolvasol, olyan tudásra teszel szert, amit soha senki nem fog tudni tőled elvenni. Rajtad múlik, hogy mennyire vagy képes ezeket megjegyezni és hasznosítani később az életed folyamén. Olyan tudásokat szerezhetünk az olvasás alatt, amit tudunk rengeteg területen hasznosítani az életben.

hirdetes

Gazdagítja a szókincsünket

Nemcsak műveltté tesz bennünket a rendszeres olvasás, de segít kikupálódni nyelvileg is. Olvassunk minél többet és  többet, annál kifinomultabbá válik a szókincsünk. A színes szókincsnek pedig igen csak nagy hasznát vehetjük a különböző társas szituációkban, illetve mikor munkahelyi prezentációt kell előadni, vagy éppen beszámolót kell írnunk. Olvassunk  idegen nyelvű könyveket, ezek meg segíteni fognak a nyelvtudásunk fejlesztésében.

Javítja a memóriánkat

Amikor egy regényt olvasásunk olyankor rengeteg dolgot kell észben tartanunk. Például a különböző történéseket, fő- és mellékszálakat, az egyes karaktereket, a köztük lévő kapcsolatokat és történeteket. Ezekre általában meglepően jól emlékszünk még abban az esetben  is, ha hetekig tart, mire végig olvassuk az aktuális olvasmányunkat. Az új emlékek új agyi szinapszisokat hoznak létre, és erősítik a már meglévőket, javítva közben a rövid távú memóriánkat.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Pécsi Ókeresztény sírkamrák

Pécsi Ókeresztény sírkamrák: Magyarország kilenc világörökségi részének egyike. A pécsi... Tovább

Vörösmarty Mihály

Vörösmarty Mihály: Vörösmarty Mihály magyar költő, író, ügyvéd, a Magyar Tudományos... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Programajánló Regény Szórakozás