hirdetes

5 dolog, amitől visszanyerheted önbizalmadat az 50-es 60-as éveidben

VN

Sokan elveszítik az önbizalmukat az évek múlásával…. Az önbizalom mindig fontos, és sosem késő megerősíteni azt, függetlenül attól, hogy hány éves vagy. Az 50-60-as években is sok mindent tehetsz az önbizalmad növelése érdekében. Íme 5 tipp, amivel visszanyerheted önbizalmadat ebben az életszakaszban is.

Önbizalom tippek 50 éveseknek

#1. Csináltasd meg fogaidat!

Sokan nem gondolnak bele, hogy a fogak állapota mennyire befolyásolhatja az önbizalmat. Rossz fogakkal gyakorlatilag automatikusan ügyelünk arra, hogy ne mosolyogjunk, ne nevessünk, ne együnk és igyunk nyilvánosan, és ha lehet, sokat ne is beszéljünk. Az idős korral együtt járnak a romló, kipotyogó fogak, de nem kell, hogy a szociális hálónkat is elvágjuk, önbizalmunkat teljesen elveszítsük emiatt. Ne habozz meglátogatni egy fogorvost, hogy elvégezzék a szükséges kezeléseket, manapság már a hiányos fogakkal sem kell együtt élni. A Móricz Dental Fogászaton például nemcsak nagyon hatékony, hanem teljesen fájdalommentes a legmodernebb, strapabíró fogimplantátumok beültetése, amik olyannyira esztétikusak, mint az igazi fogak. Egészséges és szép mosoly valóban növeli az önbizalmat.

#2. Bátran hordj színes ruhákat is!

Az öltözködési stílusod kifejezi a személyiségedet, és segít abban, hogy jól érezd magad a bőrödben. Tévhit, hogy a színes ruhákat csak a fiatalok hordatják. Attól, mert elfújtad az 50-es gyertyát a tortádon, még nem kell beszürkítened a ruhatáradat! Ne félj a színektől, és ne korlátozd magad unalmas, fekete-fehér ruhák viselésével. Színes ruhák viselése vidámabbá teheti mindennapjaidat és növelheti az önbizalmadat, és nem utolsó sorban pedig a divatot nemcsak követheted, hanem korosztályod számára diktálhatod is ezzel!

hirdetes

#3. Válassz visszafogottabb kiegészítőket!

Bár a színes ruhák divatosak és örömteli hangulatot teremtenek, fontos az egyensúly megtalálása. Ne aggasd magad tele mindenféle csecsebecsével, mert ez tényleg a fiatalok játékszere! Válassz visszafogottabb kiegészítőket, mint például egy elegáns óra vagy egy egyszerű nyaklánc. Ezek a kiegészítők fokozhatják a stílusodat és hozzájárulhatnak az önbizalmadhoz anélkül, hogy túlzottan feltűnőek lennének. Az egyszerű néha nagyszerűbb!

hirdetes

#4. Ne hanyagold el a frizurádat

A megfelelő frizura sokat számít az önbizalom szempontjából. Kérj tanácsot egy jó fodrásztól, és válaszd ki azt a frizurát, ami a legjobban illik hozzád és a stílusodhoz. Nem feltétlenül a hosszú copf az, ami jól fog állni, de mennyi elegáns frizura van, te jó ég! Én például imádom a francia, nőies stílust ezen a vonalon. Őszülő hajadat sem kell feltétlenül elfedned, mert az is tud nagyon elegáns lenni, ha ügyesen gondozod. A gondozott haj önbizalmat sugároz, és segít abban, hogy jól érezd magad a saját bőrödben.

#5. Járj közösségi eseményekre

Először nehéz lesz belerázódni, ijesztőnek is tűnhet, de a társasági életben való részvétel nagyban hozzájárulhat az önbizalmadhoz. Ne zárd el magad otthon, hanem próbálj meg részt venni közösségi eseményeken, találkozókon, vagy érdeklődési köröd szerinti csoportokban. Fuss össze munkatáraiddal, régi barátaiddal, vacsorázzatok együtt, vagy menjetek el színházba, ahol alap az elegáns, csinos öltözet, és érezzétek együtt jól magatokat. Ha valami, akkor ez meg adja majd a löketet az önbizalmadnak. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Nemzeti Dal

Nemzeti Dal: Az 1848-49-es forradalom leghíresebb műve, melyet maga az író, Petőfi Sándor... Tovább

Kond

Kond: Honfoglaló vezéreink egyike. Összesen heten voltak, Kond az egyik közülük. A... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek