hirdetes

26 ezerről 200 alá csökkent a napi esetek száma, Japánban öngyilkos lett a delta variáns- hogyan csinálták?

VN

Hazánkhoz hasonlóan a legtöbb Európai országban, és a világ más pontjain is tombol a koronavírus járvány negyedik hulláma, amiben a legnagyobb szerepet a delta variáns kapta. Az a delta variáns, ami Japánból szinte teljesen eltűnt, lecsökkentve ezzel az esetszámokat, és véget vetve az eddigi legnagyobb és veszélyesebb járványhullámnak. Vajon hogyan?

Japánban öngyilkos lett a delta variáns

Japánban normalizálódni látszik a helyzet

Három hónappal azután, hogy a delta-változat napi rekordszámú, közel 26 000-es országos esetszámot eredményezett, Japánban az új COVID-19-fertőzések száma zuhant, és az elmúlt hetekben 200 alá esett. Ezt a csökkenést kiemeli az a tény, hogy november 7-én egyetlen halálesetről sem számoltak be – körülbelül 15 hónap óta ez az első alkalom. Miközben hazánkban a hétvégén meghalt 392, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 27 209 koronavírus-fertőzöttet találtak, és már jó ideje hasonlóan magasak a számok, de más Európai országban is rossz a helyzet. Hogyan érték mindezt el Japánban? surprise

Öngyilkos lett a delta variáns?

Sok tudós számos lehetőségre mutat rá, amelyek közé tartozik az egyik legmagasabb oltási arány a fejlett országok között, a lakosok 75,7%-a volt teljesen beoltva. További lehetséges tényezők a társadalmi távolságtartás és a maszkviselés, amelyek ma már mélyen beágyazódnak a japán társadalomba. Teljesen máshogyan állnak hozzá ezekhez a kérdésekhez, a szabályokhoz. Nem tüntetnek, keresnek kibúvókat, és szegik meg a szabályokat az ott kialakult kultúra miatt. Kutatók egy csoportja szerint azonban egy más, kicsit meglepő magyarázat van az ottani történésekre, mégpedig az, hogy egyszerűen a mutációk során magát ölte meg a delta variáns. Kicsit furcsának hangzik ez az állítás, de teljesen elképzelhető, és vannak rá tudományos bizonyítékok is. 

hirdetes

Hogyan halt ki a delta variáns?

hirdetes

Ituro Inoue, az Országos Genetikai Intézet professzorának forradalmi elmélete szerint a delta-variáns Japánban túl sok mutációt halmozott fel a nsp14 nevű, hibajavító, nem szerkezeti fehérjéjén. Ennek eredményeként a vírus igyekezett kijavítani a hibákat, ami végül „önpusztításhoz” vezetett. Tehát addig mutálódott a delta variáns, még végül kihalt. Inou elmélete, bár innovatív, alátámasztja a delta-változat Japánban való elterjedésének rejtélyes eltűnését. Véleménye szerint, ha a vírus élne, akkor nem lennének ilyen alacsonyak az esetszámok, hiszen más országban is nagysebességgel terjed a delta variáns a maszkhordás és a magas átoltottság ellenére is. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Istállós-kő

Istállós-kő: Az Istállós-kő egy hegy, a Bükk-vidék második legmagasabb pontja. 958,1... Tovább

Október

Október: az év 10. hónapja, az első igazán, hamisítatlan őszi hónap. Az idők folyamán az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld
X
Kövess minket facebookon!