hirdetes

Gyerekkorunk kedvenc mesefilmje - Az oroszlánkirály létező helyszínei

ZH

Ha Te is imádta a Disney által megálmodott Oroszlánykirályt, akkor biztosan kíváncsi vagy rá, milyen afrikai helyszínek adták az ispirációt a mesefilm elkészítéséhez és az egyes jelenetekhez. Nem is gondoltad volna, hogy a valóságban is léteznek, pedig de és valami elképesztően festenek!

oroszlánkirály helyszínek

Afrikai helyszínek, amelyek inspirálták az Oroszlánkirályt

1.    Az oroszlánszikla – trónszirt

A legikonikusabb Oroszlánkirályos helyszín a mesében a trónszirt, amit a kenyai Ndoto hegység inspirált, aminek élethű ábrázolásáért, az afrikai, vadon élő állatok látványának terveiért James Chinlund volt a felelős. Az Ndoto mellett a délen fekvő Chulu hegység sziklaképződményeiben találta még meg az inspirációját.

 


2.    Rezervátum

Az oroszlán-birodalmat különböző állatfajok veszik körül, amit az afrikai élet sokszínűsége ihletett. Szavanna és rezervátumok a mesében, amit Chinlund megalkotott, pont úgy festenek mint a valóságban, a Masai Mara Nemzeti Rezervátum mélyén, délnyugat Kenyában találta meg.

 


3.    Hakuna Matata

Ahol Szimba a barátaival, Timonnal és Pumbával üldögél, amikor először meglátja Mufasát szintén egy ikonikus jelenet, amihez ideális inspirációként szolgált a filmesek számára a Kenyai hegycsúcsos kilátásával és az erdős völgyével az Aberdare Nemzeti Park.

hirdetes


4.    A sivatagi jelenetek

A sivatagi jeleneteket és Szimba sivatagi túráját természetesen a Namíbiai sivatag ihlette, de mellette sokat segített a kenyai Turkana-tó körülötti terület is, ami a világ legnagyobb állandó sivatagi tava. Szimba kifáradva a sivatagon való átkelés után, a tavak mellett esik össze, amik a valóságban a Kilimandzsáró hegy környékén találhatóak.

5.    Az álomszerű, földiparadicsom vízesései

Sokáig együtt élt a három jóbarát az úgynevezett földi paradicsomban, ahol indákon ringva ugráltak a vízeséses tóba, és megannyi csoda bogarat, különleges növényzetet álmodtak a helyszínre a gyártók. Ez a valóságban sincsen másképp, Kenya legmagasabb lépcsőzetes vízesése a helyszín, ahol Szimba és Nala útjai újra összefűződnek.

hirdetes

 


6.    Az elefánt temető

A mesében félelmetesnek ábrázolt elefánt temetőt, az Abbé sós tó környéki vulkanikus területeiről mintázták, ami az etiópiai Dallolban, Etiópiában ás Dzsibu határán található és a valóságban egyáltalán nem rémisztő, inkább felettébb különleges látnivaló!

 


7.    Az itatóhely

Minden részben láthatjuk az itatóhelyet, ahol az összes állat összegyűlik, így ezt sem hagyhatjuk ki a listáról. A mesebeli itatóhely a kenyai  Buffalo Springs és a Shaba Nemzeti Parkot próbálja mintázni, ahol az állatok egy ehhez hasonló vízlelőhelyhez járnak inni.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Vásárcsarnok

Vásárcsarnok: Európa második legszebb vásárcsarnoka, mely a budapesti Fővám tér mellett... Tovább

Országgyűlési Könyvtár

A könyvtárt a törvényhozó munka támogatására az 1860-as évek végén a magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Programajánló Szórakozás Utazás