hirdetes

Íme az ország harmadik legnépszerűbb helye

Pi

Budapest és a Balaton. Utána viszont kevesen tudják, hogy melyik az a hely, mely a legnépszerűbbnek számít az országban. Most azonban megmutatjuk!

Visegrád, Szentendre, Dunakanyar: ezek a legszebbek

Esztergom fejlett kikötőváros a Közép-Dunántúli régióban, Komárom-Esztergom megyében, a Duna folyó jobb partján. Fekvése miatt a Dunakanyar legfelsőbb városának is szokás nevezni.Híres többek közt a Kertvárosról, a Vízivárosról, Búbánatvölgyről, a Müller házról, modern korokból az Aquaszigetről, a Mária Valéria hídról és természetesen az Esztergomi Várról.

 

Visegrád Magyarország egyik legkisebb városa, népszerű kirándulóhely, kikötőváros. Leghíresebb épülete a Vár, mely egy alsó várból és egy citadellából áll, kiemelkedő jelentőségű: a középkorban a magyar királyok egyik legfontosabb rezidenciája állt itt.

hirdetes

 

A Dunakanyar a Duna Esztergom és Budapest közötti szakasza. Ezen a részen a folyó a Börzsöny és a Visegrádi-hegység között folyik, látványossága miatt Magyarország egyik legfontosabb turisztikai körzete. A Dunakanyar szerepel a világörökségi várományosi jelölti listán.

 

Ezekről a helyekről már mindenki hallott természetesen. Látni azonban mást jelent. Egy hete4s kirándulás sem elég, hogy minden zugát láthassuk, azonban most lehetőség adóik arra, hogy egy kicsit belekóstoljunk a hangulatába. A következő oldalon található videóban bemutatjuk eme csodás környék legszebb részeit. Nem szabad kihagyni egy pillanatát sem!

hirdetes

Visegrád, Szentendre, Dunakanyar: ezek a legszebbek

Forrás: youtube.com

Visegrád, Szentendre, Dunakanyar: ezek a legszebbek

Forrás: youtube.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Grassalkovich kastély

Grassalkovich kastély: Magyarország egyik, ha nem a legjobb állapotban lévő kastélyáról van... Tovább

Rákóczi híd

Rákóczi híd: Budapest főhídjainak egyike. A Rákóczi híd Budapest második legújabb... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!