hirdetes

Lehet, hogy téged is tesztelni fognak? Ezek a települések vesznek részt az országos koronavírus kutatásban!

VN

A Semmelweis Egyetem vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a négy hazai orvosképző országos reprezentatív minta alapján, szűrővizsgálatokat indít, amiben több ezer főt szeretnének bevonni, mégpedig azzal a céllal, hogy pontos, vagy legalább is a jelenleginél pontosabb képet kapjanak a járvány hazai terjedéséről, a fertőzöttek valós számáról. A tesztelésen a Központi Statisztikai Hivatal statisztikusai segítségével kiválasztott 17778 fő meghívásos alapon vesz részt az ország egész területéről, 14 év felett minden korosztályból, amely közel 500 települést érint, nézzük melyeket, és hogyan zajlik pontosan a kutatás!

Országos koronavírus kutatás érintett települései

Reprezentatív koronavírus kutatást indít a Semmelweis Egyetem

Jelenleg bár nagy erőkkel a koronavírussal fertőzöttek felkutatásával, regisztrálásával és ellátásával foglalkozik az egészségügy hazánkban is, elképzelhető, hogy sok megbetegedésről nincs információnk, és a hivatalosan megfertőződötteknél jóval többen fertőződtek meg az új típusú koronavírussal. Éppen ezért, országos klinikai epidemiológiai tanulmány készítenek arról, hogy mekkora a vírusfertőzöttek valós száma hazánkban, hányan betegedtek meg eddig összesen és szerezhettek immunitást a vírussal szemben, illetve hányan lehetnek a szinte tünetmentes vírushordozók. A Semmelweis Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, valamint a Szegedi Tudományegyetem összefogásában készül el a kutatás, aminek során a mintavételt még legalább 2 alkalommal elvégzik.

hirdetes

Kik vesznek részt a koronavírus kutatásban?

A kutatáshoz a mintát a következőképpen választják ki: „A kiválasztott személyek az egész országból, véletlenszerűen kerültek kiválasztásra, így a mintában szereplő minden egyes résztvevő kulcsszerepet játszik a járvány elleni küzdelemben, mivel sok, hozzá hasonló embert képvisel. A kutatásban azok részvétele is rendkívül fontos, akiknek semmilyen tünetük vagy betegségük nincs.” A kijelölt személyek, Ügyfélkapun, telefonos megkereséssel vagy postai úton, így, ha bekerülsz a listába, mindenképpen hivatalosan értesíteni fognak, ne aggódj! A felkérő levélben található azonosító segítségével jelezhetik a tesztelésben történő részvételi szándékukat a regisztrációs felületen, és itt minden további tudnivaló megtalálható lesz.

hirdetes

Ezek a települések érintettek

Egy országos kutatásról beszélünk, tehát a mintavételezés minden területre ki fog terjedni, az országot a 4 egyetem 4 szektorra osztotta: a minták több mint 48,5 százalékát a Semmelweis Egyetem munkatársai gyűjtik be, 20,6 százalékot a Debreceni Egyetem, 16,4 százalékot a Szegedi Tudományegyetem a fennmaradó 14,3 százalékot pedig a Pécsi Tudományegyetem. A szűrést a Semmelweis Egyetem Budapest, Pest, Nógrád, Fejér, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Fejér megyékben, a Debreceni Egyetem Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Hajdú-Bihar megyékben, a Szegedi Tudományegyetem Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Csongrád, Bács-Kiskun megyékben a Pécsi Tudományegyetem pedig Tolna, Baranya, Somogy, Zala, Vas megyékben végzi el. A települések részletes listája IDE kattintva érhető el.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Dunai panoráma

Dunai panoráma: Milliók kedvence, Budapest első számú reklámarca. A dunai panorámába... Tovább

Wigner Jenő

Wigner Jenő: 14 magyar Nobel díjasunk egyike. 1963-ben kapta meg a fizika szakterületén az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Magyarország
X
Kövess minket facebookon!