hirdetes

Szeretnéd megcsodálni az őszi Balatont? 3 páratlan túraútvonal őszre

TK

Te is szereted a Balatont és szívesen kirándulnál még az utolsó melegebb napokon? Már javában az őszi hónapokat írjuk – ilyenkor mindenképpen érdemes kilátogatni a természetbe, ezzel is megcsodálva az évszak szebb arcát. Mutatjuk, merre indulj el, ha páratlan őszi panorámát szeretnél!

Őszi Balaton

Ősszel is érdemes túrabakancsot ragadni – de egyáltalán nem mindegy, hogy merre indulunk el. Hazánk számos olyan túraútvonalat rejt magában, melyet legalább egyszer végig kell járnunk. Alábbi cikkünkben összegyűjtöttük, merre látogass el még ősszel, ha páratlan őszi élményt szeretnél!


Tihanyi – Csúcs-hegy


A Tihanyi-félsziget csúcsa, amennyiben ide ellátogatsz, az egész Sajkodi-öblöt beláthatod Tihany, a déli part nagyobb része és a Balaton nyugati medencéje társaságában.


Bár rövid túráról van szó, akadnak benne meredekebb szakaszok, így érdemes megfelelően felkészülnöd – mindenképpen legyen nálad valamilyen folyadék a kirándulás során. Sajkadról érdemes elindulni, ahonnan egy kissé kalandos tanösvény egészen a 235 méteres vulkáni eredeti hegy tetejére fog majd vezetni. A séta során megcsodálhatod az őszi erdőt, ugyanis egy része azon megy keresztül, több helyen kifutva a hegy pereméig.


A hegy tetejére érve pedig szinte az egész Balatont a lábad alatt tudhatod.


Sipos-hegyi kilátó


A Balaton egyik legszebb kilátását tudhatja magáénak a Sípos-hegy, a Fonyód feletti kilátóból ugyanis a tó teljes hosszában látható – egészen Keszthelytől Keneséig. A déli part egyik legszebb kilátása mellett a túra során egy másik kilátóval is találkozhatunk – a domb lábában megtalálható a Walkó-kilátó, ahonnan az északi parton lévő tanúhegyekre csodálkozhatunk rá. 

hirdetes


Tátorján tanösvény


A Balatonkeneséről induló tanösvény számos látnivalót tartogat az érdeklődők számára. Amennyiben erre kirándulsz, szemügyre veheted a híres Tatárlikakat, útba ejtheted a löszfal legmagasabb pontján található Soós-hegyi kilátót, valamint a magaspart oldalába vájt rejtélyes barlangokat is meglátogatod. Ha pedig ez még nem lenne elég, akkor az akarattyai magaspartól megcsodálhatod a Balaton egész keleti medencéjét.


A területen emellett számos növényritkaság található meg – a tanösvényen ezekről bővebb tájékoztatást kaphatsz a különböző tájékoztatóknak hála.

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Országgyűlési Könyvtár

A könyvtárt a törvényhozó munka támogatására az 1860-as évek végén a magyar... Tovább

Pesti Napló

Pesti Napló: 1850–1939. Politikai napilap volt Surányi József kiadásában. A lapot... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Programajánló
X
Kövess minket facebookon!