hirdetes

A Bükk – az őszi színek gyönyörének kertje

SFV

Magyarország egyik, ha nem a leglátványosabb, legizgalmasabb hegysége a Bükk. Legyen szó gyalogtúrákról, szerpentinen való autózásról, csónakázásról, wellnessezésről, vagy csak egy-egy városi sétáról, ez a hegység mindenhol gyönyörködtet és tökéletes kikapcsolódást kínál. Az ősz színeibe burkolódzva pedig egyenesen mesebeli látványt nyújt. A következőkben néhány rendkívül őszi kirándulási tippet mutatok Nektek a Bükk szívében.

Mesebeli ősz

#1 Szerpentines utak és színes lombkapuk


Ha kirándulásunk céljául Lillafüredet, vagy a Szalajka-völgyet tűzzük ki célul, és autóval, Eger felől közelítjük meg, akkor olyan látványban lehet részünk, amelyen elcsodálkozva a legföldhözragadtabb ember is egy mesekönyvben érezheti magát. Sárgálló-vöröslő levelek, meredek sziklafalak, összeboruló lombkoronák szegélyezik utunkat míg szebbnél szebb tájak felé vesszük utunkat. Lillafüredre beérkezve nem csak autóból, de gyalogosan, közelebbről is megcsodálhatjuk a táj gyönyörű múlandóságát. Ráadásul itt lehetőségünk van csónakot is bérelni, és mégbeljebb merészkedni a természetbe.

hirdetes


#2 Gyalogosan a természet csúcsán


Ha még nem nyomott el minket az őszi fáradtság, sőt, inkább felcsigázott minket a hűvösebb levegő, akkor ez a megfelelő alkalom egy kisebb-nagyobb hegyi túrára. Eger közelében több olyan hegy is található, amely rövidebb idő alatt is könnyűszerrel megmászható, és nem kell attól aggódnunk, hogy nem érünk vissza napnyugta előtt, és mérgesen követnek majd minket az erdő lakói, amiért megzavartuk világukat. Kitűnő választás lehet például a Nagy-Eged, amely csúcsát a hegy lábától röpke egy óra alatt könnyű szerrel elérhetjük. Itt lehetőségünk van továbbá tanösvényen keresztül bandukolni, ahol aprólékosabban is szemügyre vehetünk mindent, amit kezünk-szemünk ér. 

hirdetes


#3 Kisvasúton a fák között


Ha a szilvásváradi Szalajka-völgybe visz utunk, akkor lehetőségünk van kisvasútra szállni, ahol a fák gyengébb ágai karcolhatják bőrünket, és hullathatják színes leveleiket hajunkba. A Völgybe érkezve megcsodálhatjuk a vízesést, őzeket, és a bátrabbak a csúcson lévő barlangba is betekinthetnek.
 

Mégtöbb úticélért lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Terror Háza

Terror Háza: Budapest egyik legmegindítóbb múzeuma, melyet évente több százezer magyar és... Tovább

Az első magyar televíziós adás

Az első magyar televíziós adás: A magyar televíziózás története 1954. január 20-án... Tovább

Tovább a lexikonra
Kirándulás Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!