hirdetes

5 csodaszép őszi kirándulóhely a Bükkben, amit idén nem hagyhatsz ki

VN

Hazánk annyi értékes kincset rejteget magában, annyi szép vidéket lelhetnek a kíváncsi kedvű kalandorok. A Bükk is egy olyan varázslatos része hazánknak, amit igazán megéri felfedezni, hiszen megannyi kincset tartogat, van itt sok-sok látnivaló, amik még izgalmasabbak a rozsdabarnára, enyhe bordóre, szikrázó sárgára festett őszi színekben. Mutatjuk merre érdemes indulni, azaz jöjjön az 5 legszebb őszi kirándulóhely a Bükkben, amit Szilvásvárad és Lillafüred mellett érdemes lehet útba ejteni

5 őszi kirándulóhely a Bükkben

#1. Őszi kirándulás a Bükkben: Tar-kő

A Tar-kő a Bükk Kékestetője, ez ugyanis a hegység legmagasabb pontja, ahonnan olyan, de olyan Pazar panoráma nyílik… A Bükk- fennsík déli oldalán elhelyezkedő pont Magyarország 12. legmagasabb hegyének számít tengerszint feletti 949 méteres magasságával. Bár környezetéből nem emelkedik ki, ugyanis a környéken sok 900 méternél magasabb hegy található, továbbá fennsík lévén sem tűnik fel az abszolút magassága. A Bükk-fennsík közepén található Nagy-mező nevezetű tisztás pedig egy nagyon népszerű piknikező hely, ha valaki ilyesmi elfoglaltságra vágyik.

#2. Őszi kirándulás a Bükkben: Dédesi-várrom

Izgalmas várromokat felfedezni mindig-mindig izgalmas, ezért a Bükkben i mutatunk egy különlegeset, amit a túrabakancsotokat felkapva megismerhettek. Bükk-vidék északi részén, a Bükki Nemzeti Park területén található, ez az egykorona, a 13. században épült romos erődítmény. Gépkocsival a Dédestapolcsányról Nagyvisnyó felé vezető műútról, a Szalacsi-sziklával szemben induló földúton közelíthető meg. A Nagyvisnyó előtt 1,5 km-el déli irányban elágazó erdészeti műút, melyről a várral egyirányban, a csemetéskertnél ágazik el egy erdei földút, mely felvisz a nyeregbe- egy 1,5 km-es, nem hosszú, de kissé meredek opció. Itt a sárga, majd a kék L jelzésű túraúton lehet gyalogosan megközelíteni a várrom területét.

hirdetes

#3. Őszi kirándulás a Bükkben: Istállós-kői-barlang

Hát van izgalmasabb mint romvárakat felfedezni, és barlangokra bukkanni? A Bükk tényleg számtalan érdekes helyet tartogat. Az Istállós-kői-barlang sokk kedvence, nem véletlenül, a természet szépsége és a történelem szelleme egyszerre lengi be ezt a barlangod. Ez a hely ugyanis arról híres leginkább, hogy 44 ezer évvel ezelőtti leletekre bukkantak a helyszínen, így többek között ősemberek íjait, fuvoláját, sőt, még tűzhelyet is feltártak már a barlangban. Érdekel a történelem? Irány a Bükk és az Istállós-kői-barlang!

hirdetes

#4. Őszi kirándulás a Bükkben: Fátyol-vízesés

A Fátyol-vízesés talán sokak számára ismerősen hangzik, de a legjobb őszi bükki kirándulóhelyek listájáról azért mégsem maradhat le, miután nagyon sokan hazánk legszebb helyeként tartják számon ezt a különlegesen szép természeti képződményt. Családoknak is tökéletes úti cél, ami talán ősszel a legszebb!

#5. Őszi kirándulás a Bükkben: Millenniumi kilátó

Természetesen egy kilátós sem hiányozhat erről a bükki őszi kirándulóhelyeket felsoroló listáról, mert ugye madártávlatból is meg kell csodálni az őszi színeket. A 20 méter magas Millenniumi Kilátót megmászva az egész nemzeti parkot belátni, többek között meg lehet csodálni a patakvölgyet, sőt szép időben a Tátra csúcsait is.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Balatongyörök

Balatongyörök: a sokat látott emberek szerint innen a legszebb a balatoni panoráma. A Balaton... Tovább

Pataki vár

Pataki vár: A sárospataki vár vagy más néven Rákóczi-vár, a magyarországi késő... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyarország Programajánló Utazás
X
Kövess minket facebookon!