hirdetes

Vége a nyárnak, milyen sportokat űzhetünk ősszel és télen?

P.B.

Az emberek nagy része szeret sportolni a szabadban, és mindezt tavasszal és nyáron teszik a legszívesebben. Évszakról évszakra különböző lehetőségek állnak rendelkezésünkre a sportolásra, melyek közül válogathatunk. 

 

7 legjobb őszi, téli sport

Az ősz beköszöntével, ha sporteszközöket árusító boltokban járunk, észrevehetjük, hogy az eddigi strandfelszereléseket és kemping sátrakat felváltják a sí-snowboard termékek. Sok olyan sport létezik, amelyet lehet zárt térben is gyakorolni, ilyenek például a futás, súlyemelés, úszás és még sorolhatnánk. Azonban akadnak olyan sportok, melyeknél ezt nem lehet megoldani, így marad a felszerelés téliesítése. 

Túrázás

Használjuk ki az őszi kellemes időt azzal, hogy túrázni megyünk. Ehhez többek között egy bejáratott túrabakancsra vagy túracipőre, megfelelő mennyiségű vízre, réteges öltözetre van szükségünk, valamint nagyon fontos, hogy esőruházat mindig legyen nálunk, hiszen ősszel változékonyabb lehet az idő, és nem mindig tudhatjuk előre, hogy éppen mikor tör ránk egy zápor. 

hirdetes

Kerékpározás

Az egyik legnépszerűbb sport, amelyet télen és nyáron is a szabadban űznek, az a kerékpározás. Hideg időben speciális felsőket és nadrágokat használnak, melyek nem engedik, hogy a hideg levegő bejusson a ruházat alá. A cipőkre sokan kamásli nevű eszközt húznak, ez egy olyan szövet, amely rásimul a lábbelire és szintén melegen tartja a lábfejet. Sajnos az országban kevés beltéri pálya áll rendelkezésre, így a legtöbben úgynevezett görgőt használnak otthon. Erre az eszközre kell felszerelni a kerékpárt és segítségével úgy funkcionál, mint egy szobabicikli. De természetesen a szobabicikli is sok ember otthonában megtalálható, emellett számos konditeremben tartanak spinning órákat is.

hirdetes

Futás

Sok esetben még a hidegebb idő beköszöntével, sőt télen is láthatunk futó embereket a szabadban. Ilyenkor megfordulhat a fejünkben az, hogy nem fáznak-e. A válasz, hogy a legtöbben magasított talpú cipőt használnak ilyenkor, illetve vastagabb légáteresztő ruházatot. Természetesen elengedhetetlen a fényvisszaverő kiegészítők viselése, ugyanis a nyárhoz képest elég hamar sötétedik. Magyarországon két alternatíva áll rendelkezésünkre ennek a sportnak a gyakorlásához zárt térben. Az egyik a fedett atlétikai pályák, amelyből sajnos nem sok van, a másik pedig a futópad használata otthon vagy egy konditeremben. 
 

És hogy ezeken kívül milyen hatékony őszi sportok vannak még? Lapozz, hiszen a következő oldalon folytatódik a lista!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A második bécsi döntés

A második bécsi döntés: 1940. augusztus 30-án hozott meg a Harmadik Birodalom és Olaszország... Tovább

Damjanich János

Damjanich János: Damjanich János honvéd vezérőrnagy, az aradi vértanúk egyike. Az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Sport