hirdetes

Egy férfi őszinte levele minden elhízott, karikás szemű, csíkos hasú nőhöz!

Sz.F., Szeder

Serge Bielanko újságíró, és a női nem nagy rajongója, akinek az írását most lefordítottam nektek, mert annyira őszinte, önkritikus és elgondolkodtató, hogy mindenkinek érdemes elolvasni! Ez a nyílt levél nem olyan régen jelent meg, azóta viszont több mint másfél millió like-ot kapott, legfőképpen azért, mert minden nőhöz szól, aki elégedetlen a testével. Most megtudhatod te is, hogyan érdemes látnod magad egy férfi szemén keresztül!

egy férfi meglátása az elhízott nőkről

Hé csajszi! Hadd mondjak neked pár dolgot, jó? Engedd meg, hogy én legyek a te Ryan Goslingod egy pillanatra. Persze, tudja mindenki, hogy nagyon messze állok Gosling-tól, de ez mindegy is. A lényeg az, hogy ha goslingosat játszom, sokkal könnyebben beállítom a hangomat itt.

Szóval, hé csajszi!

Nem olyan régen ruha nélkül álltál a tükör előtt, a gyerekek éppen elszundikáltak kicsit, vagy talán táborban voltak, te pedig megtetted, hagytad, hogy a ruháid a földre hulljanak, lerúgtad magadról a cipődet, és kiálltál a tükör elé, hogy lásd a testedet teljes valójában! Tudtad, hogy a látvány fájni fog, mint a pokol, és mégis szomorú lettél, mérges vagy éppen zavart? Nem értetted, hogyan is vált ilyenné a tested?

Hidd el, hogy ismerem az érzést, azt pedig ne is gondold, hogy csak és kizárólag a nőknek jár az „utálom az egész testem misztérium”! Tudnod kell: a legtöbb srác tudja, milyen ez az érzés, akkor is, ha nem beszélnek róla sokat, sőt, csak a legközelebbi barátaik tudnak róla. Azonban tény, hogy a külsőnk sokkal többet ront az önbizalmunkon, a lelkünkön, mint amennyire mi ezt bevalljuk!

Nem csak ti vagytok „ostobák”, ha a testetekről van szó!

Bizonyos értelemben mindenki „ostoba”, mivel ez is az élet része: a megereszkedett has vagy a zsírpárna. A nők számára ez furcsa lehet, és soha nem fogom igazán mérni a két nem „hibáit”. A nők esetében az arc, és a test a szépségért dolgozik, a férfiak esetében a sebhelyek és a hurkák a túlélésért való küzdelmeket dokumentálja. A nők esetében a szépség vonzza az emberek szemeit maguk felé, erőt ad ahhoz, hogy a nők kapcsolódjanak a környezetükkel. Mi, férfiak pedig tudjuk, hogy mindez eladó, és meg is vesszük, lenyeljük, mivel hisszük, hogy a nőknek szupererejük van! Az igazság mégis az, hogy amikor darabokra töritek a szívünket, több ezernyi üres palackba temetjük a fájdalmunkat.

hirdetes

Hadd mondjak most egy nagy igazságot!

Az erőtök nem a szépségetekből fakad, ugyanis a szépség elhalványul, minden elmúlik, a huszonhárom éves feszesség köddé válik, az izmaink, formás idomaink, minden cserbenhagynak minket! Mindenki arra vágyik mindig, hogy valaki más testébe bújjon, kívánunk magunknak feszesebb combokat, formásabb testet. Értem, de nincs igazi választásunk ebben az ügyben, hacsak nem megyünk el egy-két plasztikai beavatkozásra…Néhányan belevágnak, aztán amikor belenéznek a tükörbe, nyugtázzák, hogy jobb lett volna ezt a rengeteg pénzt tisztább, egészséges élelmiszerekre, könyvekre, más szenvedélyükre költeni. A következő oldalon folytatom! 

hirdetes

Nem mindenkinek van tökéletes teste, mégis törekedni kell arra, hogy kihozzuk magunkból a maximumot. Ezért jött létre a Wannabee molett ruha webáruház is, hogy a teltebb hölgyek is megtalálják az alkatukhoz leginkább passzoló ruhadarabokat és mindig csinosak, nőiesek legyenek. 

Ez a kemény valóság, a saját biológiánkat örököljük, a táskák, amik a szemem alatt vannak, örök életemben ott lesznek mert édesapámnak is ott voltak. Bizonyos dolgok megváltoztathatatlanok, de nem is izgatnak ezek a „hibák” már kicsit sem. Amikor elég idős voltam ahhoz, hogy felmásszak egy rozoga dobozra, és megnézzem magam a tükörbe, észrevettem, hogy vannak rajtam olyan részek, amelyektől szívesen megszabadulnék, vagy átszabatnék néhány dolgot magamon.

Ezek olyan dolgok, amiket még most, öreg fejjel is szégyellek magamon, hát nem szomorú? Talán te tudod, hogy miről beszélek, ugye? Ha nem, akkor te egy olyan nő vagy, akit elkerültek azok a problémák, amikkel minden nő foglalkozik, és megemelem a kalapom előtted!

Ha viszont olyan nő vagy, akin ott díszeleg egy császármetszéses heg, narancsbőrös a combod, lyukas a fogad, táskás a szemed, tokád van, seprűvénád vagy striád van, számos ősz hajszál díszíti a fejedet, és még sorolhatnám, akkor TISZTELGEK ELŐTTED! 

Nem csak nekem, kellene tisztelegnem előtted, hanem minden férfinak! Biztos vagyok benne, hogy mosolyogtál akkor, amikor olvastad a felsorolásomat, mert te ismered ezt az érzést! Mindegy, hogy férfi vagy, vagy éppen nő, nem számít, nem igazán különbözünk! Mindketten tudjuk, hogy az idő költői humorával állunk szemben, és utáljuk természetesen, hogy ez is az élet része! Ez is ugyanolyan természetes, mint az, hogy minden nap lemegy a nap!

Egy dolgot azonban ne feledj!

Van valami szép abban, hogy nem vagyunk egyedül ezen a világon, varázslatos, hogy mindegy, hova dobott le minket az élet ezen a Földön, mindenhol ugyanúgy bámulják magukat az emberek a tükörben vagy egy törött üvegdarabban, és ugyanúgy nem bírják elviselni a saját látványukat! Tegyél bármit azért, hogy szépnek érezd magad, nincsen ezzel semmi baj, DE NYUGI! ÍGY IS TÖKÉLETES VAGY!

Késő este, amikor már a gyerekek és a mamájuk is elaludt, oda álltam ruha nélkül a tükör elé. És tudod, mit láttam? Megmondom én neked, mert úgysem fogunk találkozni soha az életben többet! Szóval belenéztem a tükörbe és visszaköszönt onnan Gosling! Pontosan ugyanúgy néztem ki, mint Ryan Gosling! Igen, miután kihúzták a Mississippiből, amibe három hónappal korábban beledobták…DE! KIT ÉRDEKEL? Úgyhogy azt javaslom, nézz bele a tükörbe és lásd azt, hogy jól nézel ki! Pontosan úgy nézel ki, ahogyan kell, hasonlítasz arra az emberre, aki leélt már egy fél életet! A tested pedig erről mesél neked, éppen ezért szeresd magadat, a testedet, az életedet! 

Forrás: Eredeti szerző: Serge Bielanko/yourtango.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Pálvölgyi – Mátyás-hegyi-barlangrendszer

Pálvölgyi – Mátyás-hegyi-barlangrendszer: Csodás barlangjaink egyik, melyre joggal... Tovább

Maros

Maros: A nagy magyarországi folyók egyike. Maros folyó Közép-Európában, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek