hirdetes

Kultúra és szórakozás online változatban: 5 szuper otthoni program a koronavírus idejére

VN

A koronavírus terjedésének megállítása érdekében, illetve magunk védelme miatt is jobban tesszük, ha csak akkor mozdulunk ki, amikor nagyon szükséges, és otthonunk nyugalmából vészeljük át ezt a válságos helyzetet. Éppen ezért a legtöbb közösségi hely, szórakozási egységek, mozik, múzeumok, színházak, könyvtárak, állatkertek, és sorolhatnánk bizonytalan ideig zárva tartanak. De nem kell lemondani a szórakozásról, kikapcsolódásról, valamint kultúráról az otthoni karanténban sem! Mutatunk 5 nagyszerű otthoni kikapcsolódási ötletet!

Programötletek karanténra

Mozi helyett ingyenes filmek

A mozik bezártak, de ki mondta, hogy csak ott lehet szuper filmeket nézni? A magyar filmadatbázis, azaz a Mafab közétett egy 100 filmből álló listát, ami ingyenesen megtekinthető bárki számára, ezt a listát ITT érhetitek el. A listán többféle film közül lehet válogatni, olyan klasszikusokat is tartalmaz, mint az Éjfélkor Párizsban, vagy a Volt egyszer egy vadnyugat.

Online séta az állatkertben

Bár éppen kezd szép tavaszi idő lenni, ami tökéletesen alkalmas egy állatkerti sétára, sajnos a kormányrendeletek következtében zárva tartanak. De, nem kell lemondanunk a cuki állatokról ebben a kialakult helyzetben sem! A Fővárosi Állat- és Növénykert webkameráinak köszönhetően ugyanis nyomon követhetjük az orrszarvúkat, zsiráfokat és antilopokat, elefántokat, valamint fókákat is. Az állatkerti webkamerák adásai ITT érhetőek el. 

hirdetes

Karantén Színház

A kultúráról sem kell lemondanunk a szigorú szabályok, és a javasolt otthonlét mellet, ugyanis a Trip hajón megalakult az Első Magyar Karatén-Színház. Egyszeri, és megismételhetetlen színi, illetve énekes előadásokkal várják élő stream közvetítéssel a kulturálódni vágyó nézőket.  Erről a kezdeményezésről ITT olvashattok bővebben. De a New Yorki Metropolitan Opera is online műsorokat ad a héten, a programjukat IDE kattintva érhetitek el!

hirdetes

Online múzeumi tárlatok

A múzeumok is bezárták kapuikat, de azért nem feltétlenül kell kulturális élmény nélkül maradnunk ezen a téren sem. a Szépművészeti Múzeum oldalán például számos tematikus túra mutatja be a múzeum gyűjteményét, de a Magyar Nemzeti Galéria honlapját is érdemes megnézni, hiszen itt is vannak online tartalmak bőven. De a londoni British Múzeumot is bejárhatjátok online ITT, a New Yorki-i Guggenheim Múzeumot ITT, a Párizsi Orsay Múzeumot ITT, az amszterdami Van Gogh Kiállítást pedig ITT.

Könyvek

Az örök klasszikusok, amik sosem mennek ki a divatból! Végre mindenkinek van egy kis ideje, hogy levegye a polcról a régen porosodó könyveket, és fellapozza azokat. Legyen a régi nagy kedvenced, vagy a karácsonyra kapott könyv, amit még azóta sem vettél elő. Vedd elő, és kapcsolj ki egy kicsit a kanapé kényelméből!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

1998-as választások

Ahogyan az 1994-es választások az 1990-ben számszerűen alig jelentős baloldali erők számára... Tovább

Szent Korona

Szent Korona: A magyar Szent Korona Európa egyik legrégebben használt és mai napig épségben... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!