hirdetes

Duplán ünnepelhet novemberben a Pál utcai fiúk

TK

A Pál utcai fiúk zenés produkció idén novemberben nem csak 300. előadását, de 5. születésnapját is ünnepelheti a Vígszínházban. Az évek alatt a grund, a vörösingesek, az einstandolás és a Pál utcaiak harca több százezer felnőtt és gyermek meghatározó színházi élménye lett.

Pál utcai fiúk

A Pál utcai fiúk című zenés produkció november 5-én nem csak háromszázadik előadását, de bemutatójának ötödik évfordulóját is ünnepelhette. A darabot Molnár Ferenc világhírű regényéből a Vígszínház előadásai között találhatjuk meg Grecsó Krisztián átiratában, Dés László és Geszti Péter szerzeményeivel. Életre keltése pedig Márton László rendezéséhez is köthető. Az évek alatt számtalan érdeklődővel szerettette meg a színházat a mára már kultikussá vált színdarab.


„Mi vagyunk a Grund!”


A színdarab először öt éve, 2016. november 5-én került bemutatásra, s azóta is a Vígszínház színpadán tekinthető meg – töretlen sikerrel, teltházas előadásokkal.

hirdetes


Sikere egyáltalán nem véletlen, hiszen Molnár Ferenc regénye a magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása, mely kortól és nemtől függetlenül mindenkit képes megérinteni.


Az előadásra évekig számtalan érdeklődő nem tudott jegyet kapni – sikerességét Dés László szavai is alátámasztják, aki sok színházi előadást élt már meg, de elmondása alapján ilyet még ő sem tapasztalt ezelőtt: „a közönség az előadás végén szinte minden alkalommal állva énekli a szereplőkkel a finálé dalát, majd szűnni nem akaró tapssal köszönti a szereplőket…” 


A zenés játék dalaiból az eredeti szereposztás előadásában 2016. november 5-én megjelent egy CD is, a Tom-Tom Records kiadásában, mely 2017-ben aranylemezt kapott. A darabhoz emellett köthető A Grund – vígszínházi fiúzenekar is, mely azt az érzést próbálja folytatni, melyet az előadás végén tapasztaltak mind a színészek, mind a nézők.

hirdetes


Amennyiben bővebben szeretnél olvasni az előadásról, illetve érdekel az aktuális szereposztás, akkor a jegyvétellel egyetemben ezekről itt tájékozódhatsz.

A kép forrása: https://www.youtube.com/watch?v=BWqGIR2Ao1M 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar Hírlap

Magyar Hírlap: A Magyar Hírlap egy 1968 óta megjelenő közéleti napilap. A Magyar... Tovább

1848/49-es Forradalom és Szabadságharc

1848/49-es Forradalom és Szabadságharc: Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Szórakozás
X
Kövess minket facebookon!