hirdetes

Minden bizonnyal a legjobb húsvéti program vár rád Palócföldön

VN

Hazánk telis tele van szebbnél szebb helyekkel, és jobbnál jobb programokkal várnak ezeken a helyeken, legnagyobb ünnepünk, a húsvét alkalmából. Mégis azt mondjuk, hogy Palócföld felé a legérdemesebb venni az irányt. Hogy miért? Milyen húsvéti programokkal várnak itt? Mutatjuk is!

Palócföld húsvéti programok 2023

A legjobb húsvéti programok Palócföldön

Palócföld legismertebb úticéljai, Hollókő, Mátraverebély-Szentkút és Ipolytarnóc húsvéti fesztivállal, lelkigyakorlattal és tojáskeresési kihívással várja a látogatókat - tájékoztatta az MTI-t a szentkúti kegyhely sajtófőnöke kedden. Már maguk a helyek megérnek önmagukban is egy látogatást, családi vagy baráti sétát, nézelődést, csodálkozást, feltöltődést, de a programok még különlegesebbé, izgalmasabbá, illetve emlékezetesebbé varázsolhatják a kirándulást.

A legjobb húsvéti programok nemcsak a hívőknek    

Kerekes-Dancsok Regina elmondta: a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyre nemcsak a forrásvíz és a Szűzanya kegyszobra miatt érdemes ellátogatni húsvétkor. A szent háromnap (nagycsütörtök, nagypéntek és a húsvéti vigília) liturgiája mellett lelkigyakorlatot is szerveznek. A szertartásokba való bekapcsolódást az egyik ferences szerzetes kommentárja segíti.

hirdetes

A legjobb húsvéti programok gyerekeknek is    

hirdetes

A négynapos húsvéti ünnepen az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület szervezésében a gyerekek tojáskeresési kihíváson vehetnek részt, szombaton a miocén erdő vízi élővilágát lehet megismerni. Vasárnap a Lombkorona kávézó cápás tavacskája mellett az ősóceánról, az egykori tengerelöntésekről, Pannon-tóról és a Kárpát-medencei vizekről lesz szó, húsvéthétfőn miocén túrán vehetnek részt az érdeklődők.

A legjobb húsvéti programok az egész családnak   

A négynapos Hollókői Húsvéti Fesztiválon folklórprogram, palóc gasztronómia, vödrös locsolkodás, Kerekes Band- és Parno Graszt-koncert, valamint gyermekprogramok lesznek - mondta Kerekes-Dancsok Regina, hozzátéve: idén már a felújított hollókői várban is sétálhatnak a látogatók. Higgyétek el csodálatos a hely, az egész, úgy ahogyan van. Nemcsak a természet szépsége fog elvarázsolni, hanem a történelem varázsos levegője is magával ragad majd, hiszen nem mindennapi élmény egy ilyen történelmi jelenősség helyen sétálgatni.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Gellért Fürdő

Gellért Fürdő: Budapest egyik leghíresebb fürdője. A Gellért gyógyfürdő Budapest egyik... Tovább

Alföldi piramisok

  Alföldi piramisok: A kunhalmok az alföldi táj sajátos formakincsei. Ezeket az 5-10... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Érdekességek Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Történelem Utazás