hirdetes

Ezt ki kell próbálnod, ha imádod az olasz ízvilágot! – Így teheted el a paradicsomot télire!

ZH
Frissítve: 2024.08.22
Frissítette: ZH

Érik a friss paradicsom a kertekben, amiből télire is megéri eltenni egy keveset! Most hoztunk egy különleges receptet, amit biztosan imádni fogsz, ha Te is rajongsz az olasz konyháért! Így tedd el a paradicsomot télire!

szárított paradicsom recept

Paradicsom elrakás – Paradicsom télire


Az olasz ételek legfőbb alapanyaga, ami szinte semmilyen ételükből nem hiányozhat az a paradicsom, és hálistennek végre megérkezett a nyár és vele együtt a paradicsomszezon is! Hamarosan tele lesznek a kertek ínycsiklandozó paradicsomokkal, amikből megéri télire is elrakni, hogy egész évben élvezhessük ezt a finomságot! Mutatunk egy remek receptet, amit használhatsz akár salátákhoz, előételekhez, tésztákra vagy húsételekhez, hogy ha csempésznél egy kis olasz ízt az ebédbe.

Szárított paradicsom recept


Hozzávalók a szárított paradicsomhoz


•    5 kg paradicsom
•    só
•    olívaolaj
•    kakukkfű
•    rozmaring

hirdetes
•    2 fej fokhagyma

A szárított paradicsom elkészítése


hirdetes
A szárított paradicsom elkészítése igen egyszerű, kezdjük azzal, hogy alaposan megmossuk a paradicsomjainkat, majd félbe vágjuk őket. Közben a sütőt kapcsoljuk be 200 fokra, hogy előmelegedjen, amíg mi előkészülünk. Fogj egy tepsit, helyezz rá sütőpapírt, majd mehet bele a félbe vágott paradicsom. Sózzuk meg, szórjunk rá kakukkfüvet és rozmaringot, de leginkább ízlésünk szerint fűszerezzük! Majd ha már a sütő előmelegedett, akkor mehet be 1 órára. 


Tisztítsuk meg a fokhagymákat, majd vágjuk fel apróra. Mint minden berakásnál, itt is szükséged lesz steril befőttes üvegekre. Minden üveg aljára helyezz egy kiskanál fokhagymát, szórd meg rozmaringgal és kakukkfűvel.


Mostanra már biztosan elkészültek a paradicsomok is a sütőben, így amíg még meleg egy réteget helyezzünk bele az üvegekbe, körülbelül az üveg feléig, majd ismételjük meg a folyamatot, jöhet a fokhagyma és a fűszerek, majd újra a paradicsom. A tetejére szintén fokhagyma és a fűszerek kerüljenek. Így rétegezzünk minden üveget.


Hogyha 4,5 dl-es üvegeket használtál, akkor nagyjából önts hozzá 30 ml olajat minden üvegbe. Légmentesen zárd le az üvegeket, majd fordítsd őket fejjel lefelé. Egy éjszakára hagyd így állni őket, aztán már be is kerülhetnek a spájz polcaira!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rákóczi I.sz. barlang

Rákóczi I.sz. barlang: A Rákóczi-barlang az Aggteleki- és a Szlovák-karszt más barlangjaival... Tovább

Nemzeti érékek

Nemzeti érékek: magyarságunk legnagyobb büszkeségei. Azok a dolgok, helyek, személyek, melyek... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia