hirdetes

Ingyenesen részt vehetsz a párizsi olimpián – Mutatjuk, hogyan!

ZH

Azok, akik lemaradtak az olimpiai jegyekről, vagy sajnos túl drága a számukra, azoknak érdemes megfontolni ezeket az ingyenes lehetőségeket, hogy testközelből élvezhessük az olimpiai játékokat.

párizsi olimpia

Ingyen is részt vehetsz a párizsi olimpián


Ó, az olimpia. A sportesemények mindegyikének egyedülálló helyet foglal el a globális kultúránkban, a hazaszeretet váratlan érzéseinek felkeltésétől a sportolók bajtársiassága, kemény munkája és kitartása miatti könnyekig. Szerencsére a következő olimpiát nem a világ másik felén rendezik meg, így akár mi is csatlakozhatunk a lelátókról szurkoló látogatókhoz. A 2024-es olimpiai játékokat 2024. július 26. és 2024. augusztus 11. között rendezik meg Párizsban, és megtudtuk, hogyan vehetünk részt rajta – egy forint ráfordítás nélkül!

Bár vannak módok a 2024-es párizsi olimpiára szóló jegyek megszerzésére a jegylottón, nem mindenki lesz sikeres, aki beleteszi a nevét a kalapba. Tehát, ha arra vágysz, hogy személyesen is megtapasztald a közelgő olimpiai játékok szurkolóinak őrjöngő hangulatát, összegyűjtöttünk néhány lehetőséget, amiket érdemes megfontolnod!

Itt van minden, amit tudunk arról, hogyan vehetsz részt ingyenesen a párizsi olimpián

hirdetes

Hogyan lehetek önkéntes a párizsi olimpián?

Noha az önkénteseknek továbbra is fizetniük kell a repülőjegyeikért és a szállásukért, felbecsülhetetlen értékű betekintést kapnak a kulisszák mögé, és ingyenesen vehetnek részt a 2024-es olimpiai játékokon.

A nézők kalauzolásától és a sportolók fogadásától a szállítási ütemezésben és a felszerelések elosztásában való segítésig az önkéntesek létfontosságú szerepet játszanak a játékok tartásában.

hirdetes

Ha 2024. január 1-jén betöltötted a 18. életévedet, legálisan utazhatsz Franciaországba, és ha folyékonyan beszélsz franciául vagy angolul, akkor a 2023. május 3-i határidő előtt jelentkezhetsz önkéntesnek. A szervezőbizottság ezt követően nyáron áttekinti a pályázatokat, és 2023 szeptembere és decembere között értesíti a sikeres pályázókat.

Fontos megjegyezni, hogy csak az olimpia azon részein vehetsz részt, amelyeken dolgoznod is kell. Tehát nincs garancia arra, hogy bizonyos eseményeken vagy mérkőzéseken részt vehetsz-e.

A párizsi olimpián mely sportágakat láthatja a nagyközönség?


Azok, akik ingyenesen szeretnék megtekinteni az eseményeket, felvidulnak, amikor hallják, hogy a szabadtéri sportok egy része részben vagy egészben látható lesz a nagyközönség számára Párizs utcáiról vagy a Szajna híres partjairól.

Ide tartozik a maratoni futás, az országúti kerékpározás, az evezés, a nyíltvízi úszás és a triatlon. A kenu-kajakozás, a BMX-es versenyzés, a hegyi kerékpározás és a golfozás lehetőséget kínál a nézőknek is ingyenes megtekintésre! Ráadásul a marseille-iek és a tahitiak lehetőséget kapnak a vitorlás és a szörfözés megtekintésére is.

Ha pedig kíváncsi vagy, mennyibe kerülnek a jegyek és talán vásárolnál is, akkor ezt az alábbi linken teheted meg! 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Luxemburgi ház

Luxemburgi ház: A Luxemburgi-ház alapítója Luxemburg grófja, Henrik volt, aki  az 1300-as... Tovább

Hímnusz

Hímnusz: A magyar nép „balladája”, a legszebb magyar mű. A Hymnus, a' Magyar... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek