hirdetes

Fényfestés, koncertek, Adventi Kézműves és Mesevásár Pécsett

VN

Ünnepi koncertekkel, kivilágított karácsonyi alakokkal, fényfestéssel és több mint félszáz kézműves és gasztronómiai kiállítóval várják a pécsi belvárosba érkezőket a december 1. és 24. között zajló Adventi Kézműves és Mesevásáron – olvasható az MTI hírportálján a remek hír.

Pécsi karácsonyi vásár 2023

Fényes adventi vásár Pécsett

A szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a pécsi Széchenyi téren már napok óta egy 17 méter magas feldíszített karácsonyfa áll, de péntekig a ragyogó adventi fénykapuk és a világító szelfipontok is a helyükre kerülnek. A Jókai téren egy kétméteres világító rénszarvas, míg a Kossuth téren egy háromméteres hullócsillag és egy angyalka csábítja közös fotóra a látogatókat. Ezeket egészíti ki egy óriási mackó, rénszarvasszán, léghajó és ajándékdoboz - sorolták.
    

Különleges adventi programok Pécsett

A karácsonyváró koncerteken mások mellett Zsédenyi Adrienn, Hercku Ági és a banda, a Jazzation, a Fonogram-díjas Veronaki kvartett szórakoztatja a közönséget. A Kuna testvérekkel lesz Swing Karácsony, továbbá interaktív gyerekprogrammal készül a Tintaló Cirkusz, míg december 6-án Gryllus Vilmos és a Mikulás is ellátogat a pécsi adventi vásárba. A Mesekuckóban pécsi színészek - Füsti Molnár Éva, Herczeg Adrienn, Vlasits Barbara, Stenczer Béla - valamint Czirják Erika meseíró, Körtvélyesi László fotóművész és Matta Lóránt bábszínész olvassa fel kedvenc adventi meséit minden hétvégén. Szombatonként a Pécsi Nemzeti Színház erkélykoncertjeit élvezheti a közönség.

hirdetes
    

Hétköznap a Pécsi Rotary Klub adventi ünnepi műsora látható, hétvégenként pedig adventi hangversenyek hallhatók a Székesegyházban és Pécs katolikus templomaiban. A karácsonyváró programok között szerepel mindezek mellett betlehemes műsor, meditáció, tánc és kerámiafestés is. Az ünnepi ízekről és illatokról másfél tucat gasztronómiai kitelepülő gondoskodik, mellettük pedig harminchat kézműves kiállító igyekszik megkönnyíteni az ajándékok beszerzését. 

hirdetes

Gyerekrajzok díszítik a dzsámit

A korábban meghirdetett adventi fényfestő gyerekrajzpályázatra érkezett alkotások advent első, második és harmadik hétvégéin öltöztetik fényköntösbe a dzsámit, míg a nyertes alkotások december 21-én lesznek láthatók. A pécsi főteret uraló épületet hétköznap esténként és hétvégén, a gyermekrajzok vetítését követően is "felöltöztetik" a Dirk Clumsy hetente megújuló animált fényfestésével. Szombatonként különböző felekezetek képviselői gyújtják meg a város adventi koszorúján a gyertyákat a Széchenyi téren - olvasható a közleményben.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Sándor Palota

Sándor Palota A Sándor-palota Budapesten, a Budai Várnegyedben, a Szent György téren... Tovább

Kajak-kenu

Kajak-kenu: az egyik legtradícionálisabb magyar sport. 1936 óta olimpiai szám. Azért számít... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Utazás
X
Kövess minket facebookon!