hirdetes

A nyár legkülönlegesebb programja: Pécsi Zsolnay Fényfesztivál

VN

Amikor a pécsi Zsolnay negyedről esik szó, akkor valahogyan automatikusan, szinte azonnal érzi az ember, hogy itt valami rendkívül különleges, látványos, nagyszabású dologról lehet csak szó, hiszen más nem illene a hely nevéhez! Az idén hetedik alkalommal megrendezett fesztivál, pont ilyen lesz!

Pécsi Zsolnay Fényfesztivál 203

Hetedik pécsi Zsolnay Fényfesztivál programjai (2023)

2023. július 6-9. között várják az érdeklődőket Pécsett. Ezen a különleges helyen különleges program vár rád: egy varázslatos fényshow, ami egy új nézőpontot ad majd. Mégis mire lehet itt számítani? Szerintünk mindenre, amit még legszebb álmunkban sem gondolnánk, és amit csak a szemünk fel tud fogni. De szerencsére a szervezők ennél kicsivel precízebb leírást adtak. „Több mint 100 program vár az érdeklődőkre: délutánonként óriás dodók rohangálnak Pécs mediterrán utcáin, esténként pedig a világ legjobb fényművészei mérik össze tudásukat a Zsolnay Light Art nemzetközi fényfestőversenyen.”- írták. Ha minden igaz, akkor egy kicsit űrhajósnak is érezhetjük majd magunkat a pécsi Zsolnay Fényfesztiválon, ugyanis az ő szemszögükből mutatják be bolygónkat a különböző fénytechnikák segítségével, de megelevenedik majd szemünk előtt a mecseki erdők mondavilága, és a zene is vizuálisan. 

hirdetes

A csodálatos pécsi Zsolnay Fényfesztiválról

Tavaly 100.000 ember, azaz százezer ember látogatott ki erre a csodás fesztiválra. Idén a legjobban a Zsolnay Light Art nemzetközi fényfestőversenyre készülnek a szervezők, rengeteg érdeklődőre számítanak erre az eseményre, amikor a Székesegyház homlokzatán elevenednek meg a háromdimenziós, épületspecifikus fényalkotások világszínvonalon! 31 különböző országból érkezett nevezés, de csak az 5 legjobb mutathatja be az alkotását Pécsett. 2023-ban a téma a szervezők közleménye szerint: a coexistence, vagyis az egyidejű létezés. Izgalmasnak hangzik nem igaz?

Pécs a nyár igazi fénypontjává válik

Egész Pécsett mindenféle fényes programok várnak a rendezvény ideje alatt, több helyen is látványos előadásokkal készülnek a szervezők. A Fény Útja alkotásai egész Pécs belvárosát behálózzák majd, lesznek helyek, ahol aktívan is részt lehet venni az alkotásban. A szabadtéri helyszínek ingyenesen látogathatóak, a zárt tér kiállítása extra karszalaggal látogathatóak. A Zsolnay Fényfesztivál a Dél-Dunántúl legnagyobb nyári szabadtéri eseménye, de nemcsak a sötétedés után kezdődnek a programjai, hanem nappali utcaszínházzal, fényszakmai programokkal is várja az érdeklődőket. Tényleg rengeteg különböző helyszínen lesznek majd programok, fényes show-k, tűzzsonglőrködés, nemzetközi művészek, belga cirkuszok, és sokáig sorolhatnánk….a teljes programot a szervezők oldalán találhatjátok, érdemes folyamatosan nyomon követni a híreket!

hirdetes
 

Forrás: https://www.zsolnayfenyfesztival.hu/

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Déri Miksa

Déri Miksa: az egyik leghíresebb magyar feltaláló. Déri Miksa egy személyben mérnök,... Tovább

Sminktippek

Szeretnél mindig tökéletesen kinézni, de nem erősséged a sminkelés? Hasznos tanácsokat... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Szórakozás Technológia Utazás
X
Kövess minket facebookon!