notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nézd meg, hogy miért érdemes Pécsre látogatnod!

Ezért érdemes Pécsre látogatni

LK
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sok külföldi, de meglepően sok magyar is gyakran először Budapestre, vagy a Balatonra gondol, amikor határon inneni szórakozásról van szó. Kétségtelen, hogy ezek a népszerű célállomások nem véletlenül ilyen népszerűek, hiszen a „magyar tenger” hangulata, vagy a budapesti éjszakai élet egyszerűen utánozhatatlan.

Nézd meg, hogy miért érdemes Pécsre látogatnod!

Országunk azonban temérdek lehetőséget rejt magában, amiket nem is kell olyan elszántan keresni, hogy az ember rájuk bukkanjon. A déli országrész egyik ilyen gyöngyszeme Pécs, ahová a fővárosból autóval és vonattal is kényelmesen eljuthatunk. Habár a város nevét mindenki ismeri, félreeső elhelyezkedése miatt nem mindenki veszi a fáradtságot, hogy ellátogasson ide – ez viszont hatalmas hiba!

 

Pécs ugyanis egy multikulturális központ, ahol a magyarok és más nemzetek közös múltjának emlékei díszítik az utcákat. Az ország ötödik legnagyobb városára cseppet sem jellemző az a nyüzsgés és rohanás, amit az ember például Budapesten tapasztalna. Hangulatos utcáin barokk épületeket és régi, művészeti kincseket csodálhatunk meg.

 

Mindez vitathatatlan szerepet játszott abban, hogy Pécset 2010-ben Európa egyik kulturális fővárosává választották. Ez a neves kitüntetés további fejlesztésekre sarkallta a települést, ahol több park is felújításra került, de a címért folytatott versenynek köszönhető a Zsolnay Kulturális Negyed kialakítása is.

hirdetes

 

 

Történelmi ereklyék

Pécsett nehéz unatkozni. A város több mint 2000 éves múlttal rendelkezik, amely egészen a környéken letelepedő keltákig vezethető vissza. Később a Római Birodalom részévé vált, amelynek emlékét többek között a városban található, UNESCO védelme alatt álló negyedik századi ókeresztény sírkamrák is őrzik.

 

Említést érdemel még a török befolyás is, ami az oszmán megszállás során kiradírozhatatlanul beleírta magát Pécs történelmébe. Gázi Kászim pasa dzsámija is, amely a város egyik jelképévé vált. Az épületet a törökök távozását követően templommá alakították át, és a mai napig is felfedezhetők rajta mindkét vallás jellegzetes szimbólimai. A szent helyek kedvelői figyelmébe ajánljuk még a XI. században épült Pécsi székesegyházat is.

Nézd meg, hogy miért érdemes Pécsre látogatnod!

Kulturális kincsek

A székesegyház közelében található a Csontváry Múzeum, ahol a művészetek iránt érdeklődők Csontváry Kosztka Tivadar festményeit csodálhatják meg.

 

Pécs városa egyébként tele van a neves Zsolnay porcelánok otthona is, így akik többet szeretnének megtudni ezekről a legendás alkotásokról, azok ne hagyják ki a helyi Zsolnay Múzeumot és a Zsolnay Kulturális Negyedet sem, ahol az eredeti porcelángyár épületeit a mai napig sikerült megőrizni.

hirdetes

 

Gasztronómiai állomások

A Pezsgőház Étterem egy régi borospincében került berendezésre, ahol a hangulatot többek között a téglákból kirakott, boltíves plafonok biztosítják. Egy modernebb gasztronómiai élmény érdekében érdemes ellátogatni a mozgalmas Jókai Bisztróba, ahol szintén nincs hiány a finom ételekből és borokból.

 

További látnivalók és lehetőségek

A Király utca a külföldi és hazai turisták gyülekezőhelye, ahová előszeretettel látogatnak el a Pécsi Tudományegyetem hallgatói is. Már csak külső látványáért is megéri elsétálni a Pécsi Nemzeti Színház előtt, mielőtt az ember megszállna a több mint 200 éves Adele Boutique Hotelben.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
221 063
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
4 542 447
Közösség
hirdetes

Szótár

Márai Sándor

Márai Sándor, eredeti nevén márai Grosschmid Sándor Károly Henrik magyar író, költő,... Tovább

Fővárosi Nagycirkusz

Fővárosi Nagycirkusz: Budapest XIV. kerületében a Városligetben, a Széchenyi fürdővel... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 142

Átlagos értékelés: 5.0

Érdekességek Kirándulás Magyar Utazás