hirdetes

Csodálatos videón népszerűsítik Pest megye értékeit!

Sz.F., ZH

Szenzációs kisfilmet tettek közzé a napokban, amelyben Pest megye épített és természeti örökségét mutatják be, nézzétek meg ti is mindenképp, tényleg rengeteg csodával találkozhattok! 

Csodálatos videón népszerűsítik Pest megye értékeit!

Filmen Magyarország szépsége

Ez a kisfilm Pest megye csodálatos természeti és épített örökségét mutatja meg, olyan ismert és kevésbé ismert építészeti, illetve természeti kincseket ismerhet meg a néző, mint például a kisoroszi Szigetorr, a váci Diadalív, a ráckevei Hajómalom vagy éppen a zsámbéki Romtemplom. Kevesen tudják, de a Pest megyei értéktárban jelenleg több mint kétszáz érték található meg az agrár-, és élelmiszergazdaság, egészség és életmód, épített környezet, ipari és műszaki megoldások, kulturális örökség, sport, természeti környezet, és nem utolsósorban turizmus és vendéglátás kategóriában. 


A közel 20 percesre sikerült kisfilm az Agrárminisztérium támogatásával jött létre, Pest megye építészeti és természeti kincseit mutatja be madártávlatból, hála az egyre jobban elterjedő, és nagy népszerűségnek örvendő drón-technológiának köszönhetően, így a nézők a levegőből csodálhatják meg többek között a meseszép lórévi Zichy-kápolnát, a biatorbágyi Madárszirtet, a pátyi pincesort, a ráckevei Savoyai-kastélyt, vagy éppen a Váci várat.

hirdetes


A megyei értékek népszerűsítését a Pest megyei önkormányzat először vándorkiállítás létrehozásával kezdte meg, majd vetélkedőt szervezett diákok számára, létrehozta az Év értéke díjat, és válogatás CD-t adott ki Kodály Zoltán Pest megyei népdalgyűjtő munkájából, de értéktúrát is szervezett egyebek mellett Márianosztrára, a Csepel-szigetre, illetve Ceglédre, továbbá gasztronómiai kiadványt készített a jellegzetes magyar ételekről. 

hirdetes
A szuper kisfilm látható lesz a február 21-én nyíló. 24-ig tartó Utazás kiállításon is, ahol Pest megye több, mesébe illő tájegysége is bemutatkozásra kerül. A kiállítás a Hungexpo területén lesz, érdemes beírni a naptárba, ugyanis számtalan érdekesség kerül bemutatásra. Most pedig nézzétek velünk együtt ezt a nem mindennapi, csodálatosan szép videót! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Április

Április: az év negyedik hónapja, egyben a legszeszélyesebb időszaka az évnek.  Népi... Tovább

Ferenc József

Ferenc József: I. Ferenc József osztrák császár, magyar és cseh király, az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Magyarság
X
Kövess minket facebookon!