Csodálatos videón népszerűsítik Pest megye értékeit!

Csodálatos videón népszerűsítik Pest megye értékeit!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Szenzációs kisfilmet tettek közzé a napokban, amelyben Pest megye épített és természeti örökségét mutatják be, nézzétek meg ti is mindenképp, tényleg rengeteg csodával találkozhattok! 

Csodálatos videón népszerűsítik Pest megye értékeit!

Ez a kisfilm Pest megye csodálatos természeti és épített örökségét mutatja meg, olyan ismert és kevésbé ismert építészeti, illetve természeti kincseket ismerhet meg a néző, mint például a kisoroszi Szigetorr, a váci Diadalív, a ráckevei Hajómalom vagy éppen a zsámbéki Romtemplom. Kevesen tudják, de a Pest megyei értéktárban jelenleg több mint kétszáz érték található meg az agrár-, és élelmiszergazdaság, egészség és életmód, épített környezet, ipari és műszaki megoldások, kulturális örökség, sport, természeti környezet, és nem utolsósorban turizmus és vendéglátás kategóriában. 
A közel 20 percesre sikerült kisfilm az Agrárminisztérium támogatásával jött létre, Pest megye építészeti és természeti kincseit mutatja be madártávlatból, hála az egyre jobban elterjedő, és nagy népszerűségnek örvendő drón-technológiának köszönhetően, így a nézők a levegőből csodálhatják meg többek között a meseszép lórévi Zichy-kápolnát, a biatorbágyi Madárszirtet, a pátyi pincesort, a ráckevei Savoyai-kastélyt, vagy éppen a Váci várat.

hirdetes
A megyei értékek népszerűsítését a Pest megyei önkormányzat először vándorkiállítás létrehozásával kezdte meg, majd vetélkedőt szervezett diákok számára, létrehozta az Év értéke díjat, és válogatás CD-t adott ki Kodály Zoltán Pest megyei népdalgyűjtő munkájából, de értéktúrát is szervezett egyebek mellett Márianosztrára, a Csepel-szigetre, illetve Ceglédre, továbbá gasztronómiai kiadványt készített a jellegzetes magyar ételekről. 
hirdetes
A szuper kisfilm látható lesz a február 21-én nyíló. 24-ig tartó Utazás kiállításon is, ahol Pest megye több, mesébe illő tájegysége is bemutatkozásra kerül. A kiállítás a Hungexpo területén lesz, érdemes beírni a naptárba, ugyanis számtalan érdekesség kerül bemutatásra. Most pedig nézzétek velünk együtt ezt a nem mindennapi, csodálatosan szép videót! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
295 482
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
2 464 220
Közösség
hirdetes

Szótár

Árpád vezér

Árpád vezér: Árpád (845 – 907) a magyar törzsszövetség nagyfejedelme volt a... Tovább

Sziklakórház Múzeum Atombunker

Sziklakórház Múzeum Atombunker: A Sziklakórház Atombunker Múzeum a Budai Vár alatt... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 200

Átlagos értékelés: 4.8

Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Magyarság