hirdetes

Érkezik a legjobb repülős program: piknik a Szolnoki Reptárban

VN

A meglévő élményelemek mellett - például 4D mozi, MiG-29-es repülőgép-szimulátor, csúszópálya - számos program várja szeptember 3-án, szombaton, a szolnoki RepTár Piknikre látogatókat - közölte a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum közleményben az MTI-vel. mindenkinek ajánljuk, aki kicsit is érdeklődik a repülőgépek, a repülés, vagy éppen a repülés történelme iránt, de még azoknak is, akiknek eddig nem igazán keltette fel az érdeklődését ez a téma, hiszen annyi élmény elem, látványos kiállítás van itt, hogy lehet pont ez lesz a fordulópont, de egy kis izgalmas színfolt a szombat délutánban biztosan. Nemcsak nagyoknak, hanem kicsiknek is tökéletes hely a Reptár, amíg apa a gépeket elemzi, a gyerkőcök mozizhatnak, vagy játszhatnak a repülős játszótéren, na meg részt vehetnek az izgalmas programokon is. Mutatjuk a részleteket! 

Piknik a Szolnoki Reptárban

Különleges programok a reptár születésnapján

A tájékoztatás szerint a a múzeum hatodik születésnapja alkalmából az interaktív repülőmúzeum meglévő élményelemei - a 4D mozi, a MiG-29-es repülőgép szimulátor, a Jak-52 és MiG-21 pilótapont, 3D karika, csúszópálya, RepTár Go - mellett olyan különleges gépekbe engednek betekintést, amelyekbe más alkalomkor nincs lehetőség, újra kinyílik például a MiG-29-es vadászgép pilótafülkéje. Maga a Reptár egy átlagos napon is igazi WAO élménnyel tud szolgálni még azoknak is, akik nem repülőgép mániások, de akik azok….hát azok kössék fel a gatyájukat, pár órát biztosan el fognak tölteni nézelődéssel, mert vannak itt izgalmas kiállítások, különleges darabok, és nagyszerű élményelemek is. 

Miért lesz különleges a Reptár szülinapja?

  • Idén minden látogató díjmentesen élheti át a "Darumadár" adta repülés élményét, amely során madártávlatból, több tíz méteres magasságból tekinthető meg a RepTár és környéke.  
  • hirdetes
  • A nap folyamán többször beindítanak egy AS-62 típusú repülőgépmotort, ez a típus, az An-2-es repülőgépben, azaz az Ancsában működött - írták.
  • Szombat délután H-145M Airbus helikopteráthúzást láthatnak a látogatók az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisnak köszönhetően. A Helikopter Bázis standjánál katonák jelenlétében ki lehet majd próbálni a YAW2 VR szimulátoron keresztül, hogy milyen egy vadászgépet irányítani. Emellett érkeznek a Katonai Toborzók és az RC Tank Fórum képviselői is - közölték.
  • A RepTár udvarán lézerharcpályán játszhatnak egymás ellen a gyermekek. A Vagonszínpadon a Ládafia Bábszínház előadásában A lóvá tett kupec és az Együgyű Mihók előadása tekinthető meg nyugágyakon, színes napernyők árnyékában - olvasható a közleményben.
  • hirdetes

6 éves a reptár, de története sokkal régebbre nyúlik vissza

A tájékoztatás szerint 175. születésnapját ünnepli az egykori pályaudvar fogadóépülete, az Indóház, amely ma Magyarország legrégebbi állomásépülete, jelenleg a RepTár Szolnoki Repülőmúzeum fogadóépülete. A Pestet Szolnokkal összekötő vasút az ország másodikként megépült gőzüzemű vasútvonala. E jeles napra emlékezve a Nyugati pályaudvarról 424-es gőzvontatású nosztalgia vonat érkezik a szolnoki vasútállomásra, majd a RepTár mögötti vágányra gördül be. A kocsikat és a mozdonyt a látogatók egész nap megcsodálhatják - szerepel a közleményben.Belépés a RepTárba megváltott belépőjeggyel látogatható. További részletek a  www.reptar.hu oldalon olvashatók.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Duna

A Duna az európai kontinens 2. leghosszabb folyó. Németországban ered és Romániában, a... Tovább

Aggteleki cseppkőbarlang

Aggteleki cseppkőbarlang: Az Aggteleki Nemzeti Park része, mely különös védettség alatt áll.... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!