hirdetes

5 különleges pincesor Magyarországon, ami tökéletes egy őszi kikapcsolódáshoz is

VN

Már megízlelhettük az ősz első hűvösebb napjainak bájait, miért ne ízlelnénk meg rögtön hazánk legfinomabb borait is? Ugye ti is érzitek magatokon, hogy valamit úgy csinálnátok, annyira mennétek valamerre? Akkor most gyertek velünk, hiszen éppen a legjobb helyekre, hazánk legszebb pincesorinak és persze a tartalmának a felfedezésére invitálunk titeket. Ezek a helyek nemcsak finom borokkal, hanem gyönyörű tájakkal is megajándékoznak bennünket!

5 legszebb pincesor Magyarországon

Hajósi pincefalu

Szinte kötelező hazánk legnagyobb pincefalujával kezdenünk a legkülönlegesebb pincesorokról szóló listánkat. Azt írtuk volna, hogy a legnagyobb hazánkban? Kicsit ferdítettünk, a valóság az, hogy ez a legnagyobb összefüggő pincesor egész Európában! Olyan 1300 présház van itt napjainkban is, de voltak olyan idők, amikor több pince volt itt, mint rendes lakóház. Hajós Kalocsától 25 kilométerre található, tehát a dél-alföldi régióban kell keresgélni ezt a különleges helyet. Nagyon finom borokat lehet itt inni, amit mi ajánlunk fogyasztásra ebben a régióban az a fehérek közül a chardonnay és a cserszegi fűszeres, a vörösök közül pedig a cabernet sauvignon, a kékfrankos valamint a kadarka. Minden hónap második szombatján több pince nyitott ajtóval várj a látogatókat.

hirdetes

Palokonyai Pincesor

hirdetes

Ha jó borok, akkor Villány? Érdemes egy kicsit tovább is menni, ha már ilyen hosszú utat megtettünk néhány korty finom nedűért, hiszen Villánytól mintegy 4 kilométerre északnyugatra található a bájos Palkonya. Gyakorlatilag egy egyutcás kis faluról beszélünk, ami a Villányi-hegység északkeleti oldalán fekszik, és ami egy tökéletes úti cél a szép pincesorok, és finom borok kedvelőinek, vagy bárkinek, aki szeretne kicsit kiszakadni a mindennapos nyüzsgésből, és egy pohár bor társaságában feltöltődni. A Palkonyai pincesor 53 présházból áll, e bájos építmények téged is el fognak varázsolni, a legtöbb épület kiérdemelte a műemlék rangot is, és még van egy csodaszép templom is, aminek különlegessége, hogy kör alakú. Pünkösdkor különleges nyitott pince programokkal szoktak készülni, érdemes ilyenkor is erre venni az irányt, ugyanis borkóstolóval, kulturális eseményekkel, gyermekprogramokkal, lovas kocsikázással készül a település. A következő oldalon mutatunk még egy közeli mesés, színes kapus pincesort, ami szintén kihagyhatatlan, ha erre jártok!

Érdekel egy hobbitok lakta pincesor? Szeretnél még több izgalmas pincékkel színezett vidéket felfedezni? Lapozz egyet, hiszen nagyon különleges helyeket tartogatunk még nektek!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Fekete kökörcsin

Fekete kökörcsin: nemzeti értékünknek számít, védett növény, melyet szigorúan tilos... Tovább

Dráva

Dráva: A nagy magyarországi folyók egyike. A Dráva a Duna jobb oldali mellékfolyója 40 095... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gasztronómia Hírek Kirándulás Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!