hirdetes

Piramisok a Pilisben

Sz.F.

Magyarország számos titkot rejt, tudtátok, hogy a Pilisben például találtak 3 piramist is? Sokak szerint hatalmas földalatti termeket, titkos alagutakat rejthet. A most következő cikkben bemutatjuk nektek a vidéket és megmutatjuk híres Piliskutatók munkáját is!

A pilisi piramisok nyomában

Piramisokat a világ számos pontján találunk, legújabban Kínában és a Nazca vonalak közelében is, előbbi helyen közel 140 darabot. Ezeken kívül léteznek más hatalmas kövekből alkotott építmények és szobrok melyek építésének célját éppúgy értjük. Mindezekből tagadhatatlan hogy léteznie kellett olyan magas kultúráknak melyek 6000 - 40000 évvel ezelőtti műszaki precizitása napjainkat is meghaladja, ehhez a tudáshoz azonban teljesen más fejlődési úton jutottak el mint a mi civilizációnk.

Erről a más fejlődésről összesen annyit tudhatunk, hogy rendkívül fejlett csillagászati tudással rendelkeztek, mert ez szinte mindenütt megjelenik, és úgy tűnik mintha kiterjesztették volna mérnöki, matematikai, de akár még gyógyászati területekre is. Vajon mit tudhattak? Mi annyit látunk hogy a napéjegyenlőségnek és csillagképeknek fontos szerepe lehetett. A szkeptikusok szerint ha nem maradt fent róluk semmilyen forrás akkor nem léteztek. Ilyen régi korokból semmi sem maradt fent csak a vésett kövek, de miért nem értelmezzük forrásként magukat az építményeket?

hirdetes

A Pilisnek létezik három gúla alakú, mesterségesnek tűnő csúcsa, a Három-hegy: az Árpád-vár, Magas-hegy és a Rám-hegy. Elhelyezkedésük az Orion csillagkép méretarányos földi leképezése, a Három-hegy a középső három csillagot jelöli a csillagképben, az elrendezés ugyanaz mint az egyiptomi piramisoknál, a legkisebb csúcs itt is a leghalványabb csillagot jelzi, a legerősebbet pedig a legnagyobb. A csillagkép további négy pontjának mindegyikénél Pálos kolostor romok találhatók. 

hirdetes

A Képes Krónika III. István és Imre királyok koronázását megörökítő rajzainak háttérében piramisok láthatók. Sok kutató szerint az Árpád-ház Ős-Budán székelt mely nem Székesfehérváron található hanem a Pilisben, így a koronázás helyszínének is magyarázata lenne. 

Szőke Lajos - A pilis hegységről

Lánszki Imre - A Pilis az emberiség egyik eredetfészke

Szántai Lajos - Egy rejtező királyi központ életjelei a Pilisben

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Keleti Ágnes

Keleti Ágnes: Magyarországnak 3, 5-szörös olimpiai bajnoka van, Keleti Ágnes az egyik... Tovább

Főzés

A főzés egy olyan konyhatechnológiai hőközlési művelet, melynek során az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek