hirdetes

Magyar pék nyert a világversenyen - Pisztáciás csiga nyerte a gasztro-Oscart

ZH

Vál-Völgye Pékség világszínvonalú termékei hódítanak. A gasztronómia világában egy újabb csillagos teljesítményt ünnepelhetünk, ahogy a hazai Vál-Völgye Pékség pisztáciás csigája meghódította a világ egyik legrangosabb élelmiszeripari versenyét.

pisztáciás csiga

Csillagos elismerés a Great Taste Awards zsűrijétől


A Vál-Völgye Pékség, egy viszonylag új magyar pékség, a szakmai körökben csak "a fine food Oscarja" néven ismert Great Taste Awards nemzetközi élelmiszeripari versenyen kiemelkedő sikerrel szerepelt. A pisztáciás csiga, amit mindössze 2020-ban vezettek be, máris lenyűgözte a zsűrit, és 1 csillagos elismerést nyert a nagy presztízsű versenyen. Ez az elismerés még különlegesebbé teszi a Vál-Völgye Pékség termékeit, hiszen kelet-európai pékségként az elsők között kapott ilyen rangos díjat.


A pisztáciás csiga - egy innovatív ízorgia


A díjnyertes pisztáciás csigát Kenéz-Hanyecz Kinga, a pékség tulajdonosa és alapítója fejlesztette ki. Az ínycsiklandó péksütemény hamar népszerűvé vált a kakaós csiga mellett, és azóta is számos rajongóval büszkélkedhet. A Vál-Völgye Pékség saját értékesítési helyet nem működtet, de a fagyasztott gyártási módszernek köszönhetően termékeik, így a díjnyertes pisztáciás csiga is, számos hazai boltban és pékségben elérhetőek. Az elismerés mellett a pékség büszke arra is, hogy olyan neves vevőknek szállítanak, mint Ördög Nóriék balatoni kisboltja, valamint a Hunguest Hotel, Mercure Hotel, Minaro Hotel és Grand Hotel.

hirdetes

Az ízek kifinomult harmóniája

 

hirdetes

A Vál-Völgye Pékség pisztáciás csigájának sikerét a tökéletes összhangban lévő ízek és minőségi hozzávalók adják. A karamellizált pisztácia és csokoládé íze tökéletes harmóniában van a vaj és pisztácia csábító illatával. A zsűri értékelése kiemelte, hogy egy kevés sóval még fokozható lenne az élmény. Az innovatív megközelítés, amelyben pisztácia krém és francia vaj található, már az első harapásnál rabul ejti a kulináris kalandra vágyókat. A tészta ropogós és könnyed, és az ízben valóban végigkísérik az étel élvezetét a pisztácia és csokoládé egyedi karaktere.

Az elismerés világszintű jelentősége

A Great Taste Awards, 1994-ben Londonban alapították, és azóta a világ egyik legrangosabb nemzetközi élelmiszeripari versenyevé vált. A díjat a Guild of Fine Food szervezi, és több mint 100 országból érkező mintegy 15 ezer termék vesz részt a megmérettetésen. A díjazottakat több hónapos, szigorú szakértői értékelés előzi meg, és a legkiemelkedőbb termékek 1, 2 vagy 3 csillagos elismerést kapnak. A Vál-Völgye Pékség pisztáciás csigája a "Delicious" minősítést, azaz az "Nagyszerű" elismerést érdemelte ki.

A magyar pék mesterműve, a pisztáciás csiga ízorgiája a gasztro-Oscar egyik legszínesebb és legkiemelkedőbb csillagát hozta el Magyarországra. A Vál-Völgye Pékség sikere ismét bebizonyítja, hogy a magyar gasztronómia világszinten is megállja helyét, és méltán büszkék lehetünk a hazai ízekre és kulináris örömökre.


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Vízipisztoly egy örök nyári szórakozás

A vízipisztoly egy örök klasszikus, ami mindig meg fogja találni a maga közönségét, legyen... Tovább

Pünkösd

Pünkösd: A Katolikus Egyház egyik legnagyobb ünnepe. A pünkösd a húsvét utáni 7.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Európa Gasztronómia Hírek