hirdetes

Napozáshoz tökéletes: zsebkönyv automatákkal újítottak a balatoni strandokon

VN

Egy ideje már tart a Poket azaz az automatás zsebkönyvek új forradalma a hazai nagyvárosokban, de idén ez a láz a Balatont is elérte.

Poket zsebkönyv automaták a Balatonnál

Poket-balatoni strandoláshoz több, mint tökéletes

Képzeld el a helyzetet: lementek strandolni a családdal, vagy a barátokkal, már alig várod, hogy a nagy melegben megmártózz a reggel az autóútról még végtelen világoskéknek tűnő, most már inkább szűrkés-kék árnyalatban látszó frissítő Balaton vizében. Megérkezel a strandra, leteríted a gyékényt, mondanánk, hogy átfontolt, lassú mozdulatokkal előkészíted a terepet, de sokkal inkább kapkodva dobálod le magadról a strandruhát, és próbálod a többiekkel tartani az iramot, végül is sikerül, egy laza mozdulattal a holmidat befeded a napszítta törölközővel és futás. Igen ám, de már a lépcső második fokán megváltozik a helyzet: a víz hideg. Na mindegy aztán hosszas győzködés és mantra után csak megmártózol, de számolod a perceket, hogy azt mondhasd elég, és irány a part. Na de a parton mit csinálsz? 

A válasz egyszerű: odamész egy Poket automatához, alaposan szemügyre veszed az egészet, rájössz, hogy ez nagyon jó, már a fejedben listázod, hogy melyik könyv lenne a legjobb, a Pál utcai fiúk kalandjait éld át újra a Balaton partján is, vagy hagyd, hogy A kisherceg ragadjon magával, vagy a Nagy Gatsby-vel élnéd át az amerikai partykat, Szerb Antallal barangolnád be Olaszországot, esetleg egy verseskötetet böngésznél, vagy irodalmi kvízeket oldanál meg? Ha nem tudsz önteni, akkor van egy biztos tippünk: válaszd a Balatonos tematikájú különleges kiadást, a Kisded tengert! Biztosan kellemes programot szervezel magadnak egy jó könyv társaságában a gyékényedre, a kellemes balatoni napsugarak alá. 

hirdetes

Poket: zsebkönyvautomaták a Balaton parton

hirdetes

Poket automaták Budapesten kezdtek meg megjelenni elsőkörben, 2018. április 11-én, a költészet napján kezdtek el színes könyvekkel megpakolt automatákat kihelyezni Budapest több pontjára, a kezdeti sikerek után, már felsorolni is nehéz lenne, hogy mennyi forgalmas csomóponton van zsebkönyv automata a városiak nagy örömére, illtetve a kultúra ezen formája már több másik nagy városba is beköltözött: Pécs, Miskolc, Szolnok, Szentendre, Székesfehérvár, Hódmezővásárhely, Pécs, Tata, Eger, Szeged Vác, Gödöllő, Szombathely, Győr, Nyíregyháza, Esztergom, Sopron, és Miskolc is büszkélkedhetik könyvautomatával, ahogyan két Balaton parti település is. Balatonfüred és Alsóörs a két szerencsés város. Az automaták az Esterházy-stand és élményfürdő bejáratánál, illetve az Alsóörsi strandon találhatóak.

Hogy működik a Poket zsebkönyv automata?

A Poket zsebkönyv automata ugyanúgy működik, mint egy hagyományos automata, ami csokit, üdítőt, vagy kávét ad, csak éppen ebből könyvek esnek ki a nyíláson. Minden könyv egységesen 1500 Ft-os áron vásárolható meg. A design is egységes és praktikus: kis méret, letisztult egyszínű borítás, beépített könyvjelző, és gumi, ami összefogja a könyvet. Bár eredetileg a zsebkönyveket nem éppen a Balaton partjára tervezték, de éppen tökéletes ide, könnyű, nem foglal sok helyet, praktikus, bármikor lerakhatod, nem igazán gyűrődik a borító sem. Mi mindenkinek bátran ajánljuk!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Pozsonyi csata

Pozsonyi csata: időpontja 907. július 4-7. Az egyik oldalon Luitpold bajor herceg és a Theotmár... Tovább

Villányi borvidék

Villányi borvidék Magyarország 22 borvidékének egyike.  A Villányi borvidék úttörő... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Belföld Érdekességek Hírek Magyarország Programajánló Regény Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!